Kanadan puskista löytyneet kuolleet varmistuivat murhista epäiltyjen lapsuudenystävien ruumiiksi

Miehet oli etsintäkuulutettu epäiltyinä kolmesta murhasta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kanadassa on varmistunut, että viime viikolla kuolleina löytyneet miehet ovat murhista epäillyt ystävykset.

Poliisin mukaan miehet ovat ilmeisesti tehneet itsemurhan. Heille tehtiin ruumiinavaus.

– Kaksikko kuoli ilmeisesti ampumalla tehdyssä itsemurhassa, Kanadan liittovaltion poliisi sanoi lausunnossaan.

Vielä ei tarkkaan tiedetä, milloin miehet kuolivat.

Poliisi tutkii tällä hetkellä miesten ruumiiden läheltä löytyneitä aseita ja selvittää, onko aseita käytetty Brittiläisen Kolumbian alueella tehdyissä murhissa.

Kolme murhaepäilyä taakkana

Kaksi nuorta miestä sai Kanadassa aikaan kolme viikkoa kestäneen, valtavan ajojahdin. 19- ja 18-vuotiaat miehet oli etsintäkuulutettu epäiltyinä kolmesta murhasta.

Kaksikkoa etsittiin aluksi australialaisen 23-vuotiaan miehen ja yhdysvaltalaisen 24-vuotiaan naisen murhista. Pariskunta löydettiin kuoliaaksi ammuttuna maantien laidasta Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadan länsiosissa heinäkuun puolivälissä.

Paikallisen median mukaan australialaismies oli asunut Brittiläisessä Kolumbiassa, mutta pariskunta oli matkustellut runsaasti. Yhdysvaltalaisnaisen perhe kertoi medialle, että pariskunnan tarkoituksena oli matkustaa Kanadan läpi.

Myöhemmin viranomaiset löysivät vielä ruumiin, joka kuului 64-vuotiaalle Brittiläisen Kolumbian yliopiston kasvitieteen professorille. Nuoria miehiä epäillään myös hänen murhastaan.

– Tekojen motiivin selvittäminen tulee olemaan erittäin vaikeaa, ratsupoliisin apulaispäällikkö Kevin Hackett totesi aiemmin toimittajille.

– Meillä ei luonnollisestikaan ole mahdollisuutta puhua näiden henkilöiden kanssa.

Maanlaajuinen ajojahti

Ajojahdin aikana nuoret miehet vetivät poliisia perässään yli 3 000 kilometrin matkan, joka kattoi itä-länsi-suunnassa puolet Pohjois-Amerikan mantereesta.

– Tämä vastaa matkaa Moskovasta Lontooseen, Hackett suhteutti ajojahdin laajuutta.

Poliisilla oli käytössään vainukoiria, lennokki ja etsintään käytettäviä lentokoneita, jotka oli varustettu infrapunakameroilla. Näiden avulla viranomaiset haravoivat vaikeakulkuista, metsittynyttä maastoa.

Viime viikolla kahden miehen ruumiit löydettiin Manitoban provinssista, keskeltä tiheää pusikkoa. Poliisi epäili heti, että kyseessä on murhaepäiltyjen ruumiit.

Kuolleet löydettiin kahdeksan kilometrin päässä poltetusta autosta, jota karkumatkalla olleiden nuorten tiedettiin käyttäneen. Alun perin auto kuului murhatulle professorille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Lahti johtaa – maalintekijänä Lahti
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.