Helsingin pörssi vakautui eilisen kovan rytinän jälkeen – alkuvuoden kurssinousu on nyt syöty lähes kokonaan

Eilisessä syöksyssä kovia kolhuja saivat muun muassa metsä- ja teräsyhtiöt. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Osakekurssien jyrkkä alamäki näyttää toistaiseksi päättyneen Helsingin pörssissä. Tänään aamupäivällä pörssin yleisindeksi on pysytellyt suunnilleen eilisen päätöskurssin tasolla.

Toisen vuosineljänneksen tuloksensa aamulla julkistanut terveysyhtiö Pihlajalinna oli puolenpäivän aikaan noin neljän prosentin laskussa. Isoista yhtiöistä nousijoihin kuului muun muassa rengasvalmistaja Nokian Renkaat .

Eilen osakkeiden halpeneminen kiihtyi päivän edetessä, ja Helsingin pörssi sulkeutui lopulta 2,3 prosenttia miinukselle. Kovia kolhuja saivat muun muassa metsä- ja teräsyhtiöt.

Viimeaikaisen osakekurssien heikkenemisen myötä Helsingin pörssin alkuvuoden kurssinousu on syöty lähes kokonaan. Pörssin yleisindeksi on enää noin kaksi prosenttia korkeammalla kuin vuoden alussa.

Yhdysvalloissa eilen vuoden heikoin pörssipäivä

Eilen osakkeita painoivat huonot uutiset Kiinan ja Saksan taloudesta sekä Yhdysvaltojen korkokäyrän kääntyminen, mikä on perinteisesti ollut vahva merkki tulevasta taantumasta.

Korkokäyrän kääntyminen tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain liittovaltion pitkäaikaisten lainojen korot ovat alhaisempia kuin lyhyiden. Keskiviikkona korkokäyrä kääntyi, kun liittovaltion kymmenvuotisen lainan korko laski kaksivuotisen lainan koron alapuolelle.

Kiinan teollisuustuotannon luvut olivat heikoimmat 17 vuoteen, ja Suomen tärkeimmän vientimaan Saksan talous supistui toisella vuosineljänneksellä.

Wall Streetillä keskeinen Dow Jones -indeksi sukelsi eilen peräti 3,1 prosenttia eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Teknologiapainotteinen Nasdaq putosi 3,0 ja S&P 500 putosi 2,9 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 2. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 3. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 4. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 5. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 6. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 7. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 8. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 9. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 10. Jokimaan ravit: Mask Off on orimattilalaisen Tapio Perttusen uusi ikäluokkatähti
 11. Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin ex-jengipomo Keijo Vilhusesta tuli huumepoliisin tietolähde koko 2000-luvun ajaksi
 12. Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja todettu 7 253
 13. Kemiönsaaren pikkukylissä voi nauttia saariston tunnelmasta ja mauista – merimatkaa kannattaa jatkaa Bengtskärin majakalle saakka
 14. Lukijalta: Kotihoidon hoitajien työhyvinvointi on otettava vakavasti
 15. Lahtelainen Jouni Hujanen pääsee lomatunnelmaan junassa matkalla Lappiin – ESS:n lomakyselyssä moni piti tärkeänä aikatauluttomuutta ja vapautta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.