Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Rikkihapporekka kaatui Lahden eteläisellä kehätiellä

Lahden eteläisellä kehätiellä eli valtatiellä 12 kaatui rikkihapporekka torstaina illalla, ja työt paikalla jatkuivat vielä perjantaina aamulla. Onnettomuuspaikka oli Launeen kohdalla, kun Uudenmaankadulta lähdetään noin 100 metriä Nelostien suuntaan. Eteläisen kehätien Kouvolan suuntaan kulkevat kaistat avattiin liikenteelle aamulla hieman ennen kello kymmentä.

Päivystävä palomestari Jukka Huttunen kertoi perjantaina aamulla kuuden aikaan, että rikkihappoa kuljettaneen ajoneuvon perävaunu oli saatu pumpattua tyhjäksi ja vetoauton säiliöiden tyhjennys oli käynnissä. Pumppauksen jälkeen ajoneuvoa päästiin siirtämään.

Perjantain vastaisena yönä tie oli kokonaan poikki useita tunteja. Tieto liikenteen avautumisesta Tampereen suuntaan tuli viiden aikaan aamulla.

Tilanteesta annettiin vaaratiedote. Sen mukaan alueen asukkaita kehotettiin alkuyöstä välttämään liikkumista alueella ja pysymään sisätiloissa. Ihmisiä ohjeistettiin myös sulkemaan ilmanvaihto. Vaara ohi -tiedote annettiin kahden aikaan yöllä.

Palomestarin mukaan tilanteesta ei ollut ihmisille suoraa vaaraa.

Yksi rekan lohkoista vuoti. Vuotavassa lohkossa oli Huttusen mukaan 9 000 litraa rikkihappoa. Hän arvelee, että karkuun on päässyt 4 000–5 000 litraa rikkihappoa.

Rekka kaatui onnettomuudessa ojaan. Kuljettaja ei loukkaantunut.

Hälytys onnettomuudesta tuli torstaina hieman iltayhdeksän jälkeen.

Uutista päivitetty useita kertoja.

Rikkihappo voi aiheuttaa hengenahdistusta