Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Radio Voiman podcast | Vapaaehtoinen kiittää päijäthämäläisiä ukrainalaisten auttamisesta: "Tässä on päässyt näkemään aivan ihanan puolen meistä ihmisistä"

Va­paaeh­toi­set jär­jes­tä­vät jou­lu­lah­ja­ke­räyk­sen Päijät-Hämeeseen so­taa paen­neil­le uk­rai­na­lai­sil­le per­heil­le. Vapaaehtoinen Johanna Pakarinen kertoi keskiviikkona Radio Voimalla, että joululahjakasseihin ukrainalaiset toivovat erityisesti suklaata, konvehteja ja muita makeisia.

- Täytyy huomauttaa, että lakritsi ei ole yksi näistä, Pakarinen sanoo hymyillen.

Kahvi, tee ja glögi ovat hyvin toivottuja, kuten myös joulupiparit ja riisipuuroriisi.

- Myös hillo on sellainen tuote, josta ukrainalaiset paljon pitävät, Pakarinen kertoo.

Ukrainalaiset Päijät-Hämeessä ovat Pakarisen mukaan itsestään hyvin vastuun kantavaa väkeä.

- Sitkeys, joka ukrainalaisilla näkyy oman maan puolustamisena, näkyy myös heissä, jotka ovat tulleet tänne. Täällä porukka huolehtii myös toisistaan.

Pakarinen kiittää myös kaikkia päijäthämäläisiä siitä, miten ukrainalaisten asia on otettu omaksi alueellamme jo keväästä lähtien, kun vapaaehtoiset ryhtyivät auttamaan alueellemme tulleita ukrainalaisia.

- Valtavan iso joukko on lähtenyt tähän mukaan. Ihmiset ovat olleet todella sydämellään mukana ja tämä koskettaa paljon ihmisiä.

Pakarinen arvelee osallistumisen johtuvan osaltaan siitä, että mukana on ihmisiä, joilla on itsellään vastaavantyyppinen tausta, esimerkiksi suku, joka on tullut alueelle Viipurin suunnalta.

- Mutta sitten tämä yhteinen vihollinen aivan selvästi yhdistää meitä. Tässä on päässyt näkemään aivan ihanan puolen meistä ihmisistä. Tahdomme auttaa toisiamme. Uskon, että se apu, jonka sinä annat tänään jollekin, se tulee vielä jossain vaiheessa moninkertaisena takaisin.

Lahjoituksia Päijät-Hämeeseen sotaa paenneille ukrainalaisille voit viedä Fellmannian aulaan (Kirkkokatu 27, Lahti), jossa vahtimestarit vastaanottavat tuotteita torstaina 8.12. klo 8-18. Lahjakassit jaetaan ukrainalaisille 15.12.2022.

Joulukeräykset ovat saaneet lahjoituksia odotettua vähemmän Päijät-Hämeessä