Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Otteluseuranta | Pelicans nautiskeli murskalukemat ja järjesti herkkua kotiyleisölle

1.erä:

Pelicans sai lentävän lähdön illan liigakamppailuun Kärppiä vastaan. Kun perjantai-illan vääntöä oli pelattu 5.20 Elias Vilén ohjasi maalin kulmalta Peter Anderssonin viivakudin ohi Joel Blomqvistin. Ruotsalaispakin lisäksi syöttöpisteen kirjasi Lenni Killinen.

Osuma oli Vilénille kauden viides. Kärppien vastaus tuli kuitenkin lähes saman tien. Anton Mylläri joutui rikkomaan oululaisten körmyä Marko Anttilaa ja joutui kiinnipitämisestä boksiin. Kärpät ei jättänyt saumaansa hyödyntämättä, vaikka joukkueen ylivoima on tökkinyt viime aikoina todella pahasti. Edelliseen kolmeen otteluun Kärpät ei ollut onnistunut ylivoimalla kertaakaan, mutta nyt kolisi heti.

Cody Kunyk ja Peter Tiivola alustivat vetopaikan Ville Koivuselle, joka napautti terävällä ranteella kiekon yläpesään ohi voimattoman Jasper Patrikaisen. Tasoitusosuma syntyi ajassa 7.31.

Tasaisessa avauserässä kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Pitkiä hyökkäyspään ralleja nähtiin molemmissa päissä. Kun pelikello näytti 15.30, pääsi lahtelaisten hyökkääjä Tyler Kelleher kuin varkain puolittain läpi. Kelleherin nosto meni niukasti yli Kärppien maalin.

2.erä:

Toisen erän ensimmäiset kahdeksan minuuttia olivat todella tasaiset. Kumpikin joukkue pelasi tarkkaa jääkiekkoa. Erän viidennellä minuutilla Iikka Kangasniemi haisteli hienosti Kärppien harhasyötön ja porhalsi pienestä kulmasta kohti maalia. Joel Blomqvist oli tilanteessa kuitenkin mies paikallaan.

Pelicansin tehohetki osui kakkoserän puolivälin paikkeille. Ensin isännät karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Otto Kivenmäki laittoi Leevi Tukiaisen vauhtiin, ja tämä pääsi laukomaan vaarallisesti. Blomqvist torjui Tukiaisen kudin, mutta kiekko jäi elämään oululaisten maalille. Lopulta Joni Ikonen survoi luukulta Kaanit johtoon. Osuma oli Ikoselle jo kauden kymmenes.

Johtomaali syntyi ajassa 29.15.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 3–1. Koko kamppailun pirteästi esiintynyt kakkosketju oli asialla. Lenni Killinen ja Elias Vilén merkkauttivat syöttöpisteet Tyler Kelleherin iskemään komeaan maaliin. Vilénin poikittaissyöttö takakulmalle oli suorastaan nerokas. Kelleher sai nautiskella kaikessa rauhassa kiekon verkkoon.

Tovi maalin jälkeen Anton Myllärille aukesi läpiajo, mutta ruotsalaispakki ei onnistunut. Kärpät käänsi saman tien vastaiskun, joka päättyi Teemu Turusen hienoon nousuun, mutta Jasper Patrikainen venyi kerrassaan loistavaan torjuntaan.

Erän viimeiset minuutit olivat oululaisten hallintaa. Pelicans joutui juoksemaan omissa Kärppä-pelaajien perässä. Vieraat saivatkin luotua muutaman huippupaikan, mutta Patrikainen oli loistavassa vireessä.

Yksi harmittava takaiskukin nähtiin, kun Peter Andersson taklasi komeasti oululaispelaajaa, mutta tilanteen jälkeen Andersson jäi jäälle makaamaan. Tilanne näytti pahalta, ja ruotsalalaispakki talutettiin apuvoimin pukukoppiin.

3.erä:

Pelicans pystyi pitämään päätöserän ensimmäisillä minuuteilla Kärpät melko hyvin aisoissa. Kaikesta toki näki, että oululaiset lisäsivät hieman riskitasojaan. Pelicans kuitenkin puolusti fiksusti sekä muisti myös ajoittain hyökätä. Kärppien lievästä hallinnasta huolimatta erän paras maalipaikka tuli lahtelaisisännille. Kolmannella minuutilla asialla oli jälleen ketju Killinen-Vilén-Kelleher. Vaarallinen pyöritys päättyi siihen, että sentteri Vilén oli unohdettu vapaaksi takakulmalle. Vilénin yritys pysähtyi tolppaan.

Kärpät ei puolestaan tahtonut päästä millään paraatipaikoille. Ja jos joku laukaus sattui tulemaan kohti, Patrikainen selvitti ne vaivattomasti.

Kun kamppailua oli pelattu 52 minuuttia, Kärppien puolustaja David Rundbladille tuli takatolpalle huippupaikka, mutta Patrikainen esitti vuoden ryöstön työntämällä patjansa kiekon eteen.

Samassa tilanteessa Petteri Riihinen sai kahden minuutin jäähyn. Se kostautui, mutta tällä kertaa Kärpille. Pelicans katkaisi Kärppien pyörityksen ja Miika Roine sai taisteltua kiekon Lukas Jasekille. Tsekkitaituri nosti kylmän viileästi kiekon reppuun ohi Joel Blomqvistin. 4–1-maali syntyi ajassa 53.40.

Pari minuuttia myöhemmin Marko Anttilaa rikottiin läpiajossa ja erotuomarit tuomitsivat tilanteesta rankkarin. Laukomaan asettunut Teemu Turunen harhautti Patrikaisen kahville ja kavensi 4–2:een.

Pelicans nautiskeli vielä lopussa muutamaan otteeseen. Loistavan matsin pelannut Lenni Killinen avasi kauden maalitilinsä. Lopussa vielä Kaanit hyödynsi ylivoimansa, kun Joni Ikonen niittasi illan toisen osumansa.

Pelicans jatkaa Liigassa kolmantena.