Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Radio Voima | Huovutustaiteilija toivoo, etteivät ihmiset tuhoaisi toisten järjestämiä asioita Lahdessa: "Pitäisikö tähän valjastaa joku oma porukka, joka pitäisi huolta näistä ympäristöasioista"

Lahtelaisella huovutustaiteilija Arja Kotirannalla avautuu tällä viikolla alueellamme useita näyttelyjä. Unia ja Unelmia -yhteisnäyttely hollolalaisen taiteilijan Tina-Maria Jakolan kanssa on nähtävillä 1. joulukuuta alkaen Heinolan Lintuhoitolassa. Samasta paikasta Heinolasta siirtyy Linnut, linnut -niminen näyttely Asemapäällikön kahvilaan Lahteen, ja lisäksi Kotirannalla avautuu kolmas näyttely Ravintola Hiidenkivessä. Huovutustaiteilijan neljäs joulukuussa avautuva näyttely nähdään Laanilan kievarissa Saariselällä.

Pohjois-Suomessa viihtyvä lahtelainen tekee valtaosan huovutustöistään Lahdessa.

– Minulla on niin hyvät työtilat tuolla Sopenkorvessa. Eli minulla on työhuone ja varastot kaikille materiaaleille, joita on paljon, kun teen paljon. Minun on melkein pakko keskittyä tekemään isot työt täällä. Meillä on mökki Kaamasessa, ja sielläkin tulee jonkun verran tehtyä huovutustöitä.

Kotiranta on asunut Lahdessa jo yli 30 vuotta eikä ole varma, onko se juuri Lahden kaupunki, joka häntä vetää täällä edelleen asumaan.

– Vai ovatko ne nämä ihmiset, jotka jotkut ovat niin rakkaita. Se voi olla myös tuo meidän koti Mytäjäisissä. Tykkäämme asua tuollaisessa yli 100 vuotta vanhassa talossa, vanhassa pihapiirissä ja vanhalla asuinalueella. Koti on ehkä se, mikä minua pitää Lahdessa.

Huovutustaiteilija toivoo jatkossakin rohkeita kokeiluja Lahden kulttuurikentälle ja nostaa esille Kesannon.

– Se on ikävä kyllä vähän ränsistynyt paikka, ja siellä käy paljon tuhotyön tekijöitä. Siellä on ongelma, että sinne tulee sotkijoita. Käymme usein siellä koiran kanssa lenkillä ja olemme poimineet sieltä lasinsiruja ja roskia. Se on välillä kaaosta. Toivoisin, että siihen kiinnitettäisiin huomiota.

Kotiranta jatkaa vielä vetoamalla, että ihmiset eivät tuhoaisi toisten järjestämiä asioita ja paikkoja Lahdessa.

– Toiset tekevät valtavan työn, ja jotkut menevät sotkemaan ja rikkomaan joka paikan. Pitäisikö tähän valjastaa joku oma porukka, joka pitäisi huolta näistä ympäristöasioista, jotka myös ovat lähellä sydäntäni.

Kuuntele Radio Voiman haastattelu.