Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Radio Voiman podcast | Asikkalan kunnanjohtajan mielestä ikävistä uutisista huolimatta on tärkeää pitää uskoa yllä: "Toivomme tästä vipuvartta valtion taholta, jos saisimme resursseja elinvoimatyöhön"

Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka pohti Radio Voimalla tiistaina Rapala VMC -yhtiön jäljellä olevan tuotantotoiminnan siirtymistä Vääksyssä Viron Pärnuun. Yt-neuvottelut asiasta alkoivat lokakuun alussa, ja äskettäin päättyneiden neuvottelujen myötä 53:n työsuhde irtisanotaan.

– Aihe on keskusteluttanut, olemme olleet huolissamme ja käyneet keskusteluja eri toimijoiden kanssa, Ikola-Norrbacka kertoi Radio Voimalla.

Hänellä ei ole selvää tietoa siitä, mitä tyhjiksi jääneille tiloille tapahtuu, mutta keskustelua toimitilan omistajien kanssa on käyty.

– Jos tulee toimijoita, joilla on tarvetta toimitiloille, niin voimme ohjata neuvottelemaan asiasta omistajien kanssaan.

Asikkalan kunnanjohtajan mielestä tärkein toimija yt-neuvottelujen myötä irtisanottujen kannalta on TE-toimisto ja kunnan työllisyyspalvelut.

– Ne yrittävät olla tukena, etsimässä ja kartoittamassa työpaikkamahdollisuuksia Asikkalan kunnan alueelta ja totta kai myös maakunnan alueelta.

Uudelleenkoulutusta on myös Ikola-Norrbackan mielestä tärkeää miettiä.

– Miten nyt kenenkin tarpeet tulevat esille, niin yritämme olla kaikessa aktiivisesti myös kuntana mukana.

Asikkalan näkökulmasta tilanne on kunnanjohtajan mukaan kaksijakoinen.

– Olemme iloisia siitä, että tämä osaamiskeskus kuitenkin jää ja sitä yritetään vahvistaa. Se on toki hieno asia. Toisaalta nämä irtisanomiset on ikävä uutinen ja työntekijän näkökulmasta aina henkilökohtainen tragedia.

Asikkalassa myös suunnitellaan parhaillaan toimenpiteitä sille, miten kuntaan saataisiin lisää uusia toimijoita.

– Pohdinnat ovat vielä hyvin alkuvaiheessa, kun ei ole ollut tietoa neuvotteluiden lopputulemasta. Elinvoiman kasvattaminen ja uusien työpaikkojen saaminen tänne on joka tapauksessa kunnan perustehtävää. Totta kai toivomme tästä vipuvartta valtion taholta, jos saisimme resursseja elinvoimatyöhön uusien avauksien mietintään ja tänne tuomiseen.

Asikkalan lähitulevaisuuteen kunnanjohtaja suhtautuu positiivisesti.

– Talous on kunnossa ja pystymme tekemään asioita. Tulevaisuudessa täytyy vain tarkkaan harkita, mitä meidän kuntalaiset priorisoivat. Ikävistä uutisista huolimatta on tärkeää pitää uskoa ja toivoa yllä. Asumme hyvässä kunnassa, maakunnassa ja valtiossa. Tulevaisuus on meidän näköinen. Yritetään yhdessä.

Kuuntele koko haastattelu:

Rapalan muutto Viroon vahvistui, yli 50 henkilöä irtisanotaan

Rapalan muutto Viroon vahvistui, osaaminen säilyy Asikkalassa