Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Sinfonia Lahden ylikapellimestarille Dalia Stasevskalle merkittävä palkinto

Tämän vuoden Alfred Kordelinin säätiön palkinto myönnettiin kapellimestari Dalia Stasevskalle, vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halmeelle ja biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari Sääksjärvelle.

Dalia Stasevska toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestarina.

Alfred Kordelinin säätiön palkinto jaetaan Suomessa joka vuosi henkilöille, jotka ovat toiminnallaan tieteen, kulttuurin sekä kansalaisyhteiskunnan alueilla luoneet edellytyksiä vahvempaan, monimuotoisempaan ja kestävämpään yhteiskuntaan ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen.

Kunkin palkinnon suuruus on 50 000 euroa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Stasevska on vaikuttavan kapellimestariuransa lisäksi osoittanut suurta tahtoa vaikuttaa yhteiskuntaan kestävämmän, tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi.

Halme taas on perustelujen mukaan arvostettu tieteentekijä, opettaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sääksjärven palkintoperusteluissa mainitaan erikseen hänen työnsä tiedekasvattajana Turun yliopiston Lasten yliopiston tiedeleireillä.

Sinfonia Lahti lahjoittaa konserttinsa tuoton Ukrainaan

"Tienvarret olivat loputonta hautausmaata" – avustusmatka Ukrainaan jätti syvät jäljet Sinfonia Lahden ylikapellimestariin

"Tämä on järkyttävä tragedia" – Ukrainassa syntynyt kapellimestari Dalia Stasevska puhuu sodasta myös maailmalla, jotta hänen synnyinmaansa ei jäisi yksin