Poliisi tutkii Hyvinkään öistä kirkko- ja varastopaloa tahallaan sytytettynä

Palomiehet joutuivat aukaisemaan kirkon seinää saadakseen palonalun sammutettua, mutta muuten 1800-luvun loppupuolella rakennettu arvokas puukirkko säilyi vaurioitta. Lehtikuva/handout/Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

STT

Hyvinkään vanhan kirkon viimeöistä paloa tutkitaan tahallaan sytytettynä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

Kirkossa oli perjantain vastaisena yönä palonalku, joka saatiin sammutettua. Kirkon varastorakennus sen sijaan tuhoutui tulipalossa.

– Alustavan tutkimuksen perusteella voidaan poissulkea se, että palo olisi itsestään tai tapaturmaisesti syttynyt. Paloa tutkitaan nimikkeellä tuhotyö, Malmberg kertoo.

Poliisi on puhuttanut yöllä ihmisiä. Rikoksesta epäiltyjä ei vielä ole.

Ohikulkija teki palohälytyksen Uudenmaankadulle puoli kolmen aikaan yöllä, kun huomasi ilmiliekeissä olevan varaston kirkon pihassa. 30-neliöinen varastorakennus sijaitsee parinkymmenen metrin päässä kirkosta. Varastossa säilytettiin puutarhatyövälineitä sekä -kalustoa.

Poliisi jatkaa tutkintaa. Seuraavaksi alueelta kerätään valvontatallenteet.

Puukirkon seinää purettiin sammutustöissä

Kirkon palonalku oli kirkon seinässä ikkunanpielessä. Palomiehet joutuivat aukaisemaan kirkon seinää saadakseen palon sammutettua, mutta muuten 1800-luvun loppupuolella rakennettu arvokas puukirkko säilyi vaurioitta.

Hyvinkään keskustassa sijaitseva puinen kirkko oli alunperin rukoushuone. Se muutettiin kirkoksi vuonna 1978. Nykyään Hyvinkään vanha kirkko on suosittu hääkirkko. Lisäksi siellä järjestetään muun muassa konsertteja ja luentosarjoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.