Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Sekä keskustan varapuheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni että puolustusministeri Antti Kaikkonen pyrkivät puolueen puheenjohtajiksi. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT

Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Kaikkonen ei laittaisi puolueensa ministerisalkkuja heti uudelleen jakoon, jos hänet valittaisiin keskustan johtoon. Asiasta kertoi Uutissuomalainen tiistaina.

Kaikkonen sanoi haastattelussa, että järkevää olisi, jos keskustan ministerit hoitaisivat nykyisiä tehtäviään vähintään EU-puheenjohtajakauden ajan. Suomi hoitaa EU-puheenjohtajuutta vuodenvaihteeseen saakka.

Kaikkonen itse toimii tällä hetkellä Antti Rinteen (sd.) hallituksen puolustusministerinä. Hän ei ota haastattelussa kantaa siihen, ottaisiko hän valtiovarainministerin salkun itselleen, jos hänestä tulisi keskustan uusi puheenjohtaja. Tällä hetkellä valtiovarainministerinä toimiva Mika Lintilä on ilmoittanut, että ei aio lähteä puheenjohtajakilpaan.

Puolueen puheenjohtaja valitaan Kouvolan puoluekokouksessa syyskuussa. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut myös elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.