Viranomaiset saivat Puerto Ricon parjattuun kuvernööriin kohdistuvan kotietsintäluvan

Mielenosoittajat ovat jo reilun viikon ajan vaatineet kuvernööri Ricardo Rossellon välitöntä eroa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Puerto Ricon viranomaiset ovat saaneet kuvernööri Ricardo Rosselloon kohdistuvan kotietsintäluvan. Kuvernööri on viime aikoina joutunut jättimielenosoitusten kohteeksi. Viranomaisten mukaan heille on myönnetty myös kotietsintäluvat, jotka koskevat 11:tä Rossellon hallinnon jäsentä.

Lupien tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu. Sanomalehti El Nuevo Dia kertoi, että miehiä on vaadittu luovuttamaan puhelimensa.

Puertoricolaisia ovat suututtaneet julkisuuteen vuotaneet viestit, joissa kuvernööri ja hänen hallintonsa jäsenet pilkkaavat muiden muassa naisia, seksuaalivähemmistöjen edustajia ja hurrikaani Marian uhreja. Protestoijat arvostelevat hallintoa myös korruptiosta ja hurrikaanin huonosta jälkihoidosta.

Pääkaupungin kaduille kerääntyneet sadattuhannet mielenosoittajat ovat jo reilun viikon ajan vaatineet kuvernöörin välitöntä eroa.

Poptähti Ricky Martin ja muut kuuluisat puertoricolaiset muusikot ovat johtaneet mielenosoituksia. Räppäri Rene Perez kutsui torstaiksi koolle uusia jättimielenosoituksia ja kehotti ihmisiä lakkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 13. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 14. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 15. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.