Liivijengiläinen vaati syytteen mukaan 100 000 euron Audia ja uhkasi pahoinpitelyllä – "Homma muuttuu rumaksi"

Arkistokuva. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

STT

United Brotherhood -liivijengin jäsenelle on luettu syyte törkeästä kiristyksestä Helsingin käräjäoikeudessa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun rikollisjärjestö United Brotherhoodin jäseniin kuuluva, nykyisin 34-vuotias mies otti yhteyttä toiseen mieheen Facebookissa ja pyysi tapaamista. Miehet kohtasivat Pukinmäen Shellillä Helsingissä viime marraskuussa.

Liivijengiläinen väitti miehelle, että tämä olisi laittanut jengiläisestä liikkeelle perättömiä huhuja. Korvaukseksi jengiläinen vaati syyttäjän mukaan miehen 100 000 euron arvoista Audia.

Sitten vaatimus muuttui 20 000 euroon ja jengiläinen uhkasi syyttäjän mukaan tulla miehen kotiin ja kertoi, että homma muuttuisi rumaksi, jos rahoja ei tulisi samana päivänä puoleenyöhön mennessä.

Koska kiristettävä ei suostunut, perään tuli viestejä ja uhkauksia.

Seuraava tapaaminen sovittiin muutaman päivän päähän Helsingin keskustassa sijaitsevaan ravintolaan. Vaatimus aleni 10 000 euroon. Jengiläinen uhkasi syyttäjän mukaan miestä jengin kerhotiloihin viemisellä ja pahoinpitelemisellä, jos rahoja ei kuulu. Uhri maksoi syyttäjän mukaan lopulta 10 000 euroa omilla ja lainaamillaan rahoilla.

Syyttäjä vaatii teosta vankeusrangaistusta.

Lisäksi jengiläistä syytetään kokaiinin ja kannabiksen hallussapidosta, joista vaaditaan rangaistusta huumausainerikoksesta.

Iltalehti kertoi jutun tutkinnan vielä ollessa kesken, että sen tietojen mukaan kiristyksen uhri on helsinkiläinen perheenisä, jolla ei ollut mitään rikostaustaa tai kytköksiä alamaailmaan. Uhri kuitenkin lehden mukaan tunsi tai ainakin tiesi jengiläisen entuudestaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.