Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Stjernat: Suku kokoontui ensimmäistä kertaa Hollolassa

Hollolan Stjernojen syksyinen kahvitilaisuus 6.9. kokosi Kalle ja Maria Stjernan jälkeläisiä Ravintola Kunnantupaan Hollolan keskiaikaisen kirkon maisemiin.

Suvun ensimmäiseen tapaamiseen saapui neljännen ja viidennen polven Stjernoja Hollolan, Mommilan, Mäntsälän, Helsingin ja Jyväskylän seuduilta. Osallistujat edustivat Kallen ja Marian kaikkien kolmen tyttären sukulinjoja.

Tilaisuudessa tutustuttiin käsityöläis- ja palvelusväkeä edustaneiden Stjernojen siirtymiseen Uskelasta ja Nokkolasta Hersalan ja Jalkarannan kautta pääosin Lahden Vesijärven rannalla sijaitsevan Niemen asuinalueelle, missä rautatiet ja teollisuus tarjosivat työmahdollisuuksia.

Kahvin ja hollolalaisen pehmeän näkkileivän nauttimisen lomassa käytiin läpi myös tilaisuuteen koottua suvun henkilökuvastoa. Osallistujat tutustuivat näin ”ennennäkemättömiin” sukulaisiin valokuvien välityksellä. Uusia tuttavuuksia kaikille olivat myös paikanpäällä olleet pikkuserkut ja heidän perheensä.