Seksuaalirikoksista syytetty Epstein oikeuden kuultavana – ensi vuoden oikeudenkäynnissä liikemiestä voi odottaa jopa 45 vuoden vankeustuomio

Epsteiniä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Amerikkalainen liikemies Jeffrey Epstein oli tänään oikeuden kuultavana New Yorkissa. Häntä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Istunnossa päätettiin, että oikeudenkäynti voi alkaa näillä näkymin aikaisintaan 8. kesäkuuta 2020, kertoo CNBC. Epsteinin puolustusasianajajat halusivat oikeudenkäynnin alkavan vasta ensi vuoden syyskuussa. Puolustuksen mukaan kyseessä on poikkeuksellisen laaja tapaus, jonka valmisteluun kuluu aikaa.

Epstein on tuomittu jo aiemmin seksuaalirikoksista. Jos oikeus toteaa miehen nyt syylliseksi, hän voi saada jopa 45 vuoden vankeustuomion.

Yhdysvaltain työministeri Alexander Acosta joutui aiemmin kritiikin kohteeksi, kun paljastui, että hän sopi liittovaltion syyttäjänä kymmenen vuotta sitten Epsteinin syytteiden lieventämisestä. Jupakan seurauksena Acosta erosi tehtävästään heinäkuussa.

Löytyi loukkaantuneena sellistään

Vangittuna ollut Epstein löytyi loukkaantuneena sellistään New Yorkissa heinäkuun lopussa. Viranomaiset eivät saaneet tietoonsa tuolloin, oliko kyse itsemurhayrityksestä, hyökkäyksestä vai lavastuksesta.

Jotkin mediat kertoivat Epsteinin kasvojen sinertäneen ja hänen kaulassaan olleen vammoja.

Vammojen syntytapaa ei ole kerrottu, mutta osa medialähteistä uskoi Epsteinin yrittäneen hirttää itsensä. Jotkut arvioivat, että Epstein saattoi lavastaa itsemurhayrityksen tai hyökkäyksen, koska halusi siirtoa muualle senhetkisestä olinpaikastaan.

Juttua korjattu kello 20.43: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, keskiviikon tilaisuudessa New Yorkissa ehdotettiin oikeudenkäynnin päivämäärää, eikä kyseessä ollut oikeudenkäynti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.