Seksuaalirikoksista syytetty Epstein oikeuden kuultavana – ensi vuoden oikeudenkäynnissä liikemiestä voi odottaa jopa 45 vuoden vankeustuomio

Epsteiniä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Amerikkalainen liikemies Jeffrey Epstein oli tänään oikeuden kuultavana New Yorkissa. Häntä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Istunnossa päätettiin, että oikeudenkäynti voi alkaa näillä näkymin aikaisintaan 8. kesäkuuta 2020, kertoo CNBC. Epsteinin puolustusasianajajat halusivat oikeudenkäynnin alkavan vasta ensi vuoden syyskuussa. Puolustuksen mukaan kyseessä on poikkeuksellisen laaja tapaus, jonka valmisteluun kuluu aikaa.

Epstein on tuomittu jo aiemmin seksuaalirikoksista. Jos oikeus toteaa miehen nyt syylliseksi, hän voi saada jopa 45 vuoden vankeustuomion.

Yhdysvaltain työministeri Alexander Acosta joutui aiemmin kritiikin kohteeksi, kun paljastui, että hän sopi liittovaltion syyttäjänä kymmenen vuotta sitten Epsteinin syytteiden lieventämisestä. Jupakan seurauksena Acosta erosi tehtävästään heinäkuussa.

Löytyi loukkaantuneena sellistään

Vangittuna ollut Epstein löytyi loukkaantuneena sellistään New Yorkissa heinäkuun lopussa. Viranomaiset eivät saaneet tietoonsa tuolloin, oliko kyse itsemurhayrityksestä, hyökkäyksestä vai lavastuksesta.

Jotkin mediat kertoivat Epsteinin kasvojen sinertäneen ja hänen kaulassaan olleen vammoja.

Vammojen syntytapaa ei ole kerrottu, mutta osa medialähteistä uskoi Epsteinin yrittäneen hirttää itsensä. Jotkut arvioivat, että Epstein saattoi lavastaa itsemurhayrityksen tai hyökkäyksen, koska halusi siirtoa muualle senhetkisestä olinpaikastaan.

Juttua korjattu kello 20.43: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, keskiviikon tilaisuudessa New Yorkissa ehdotettiin oikeudenkäynnin päivämäärää, eikä kyseessä ollut oikeudenkäynti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa
 3. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 4. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 5. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 6. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 7. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 8. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 9. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 10. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 11. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 12. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 13. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.