Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Lahden ranskalais-suomalainen yhdistys: Petankki-peli

Lahden ranskalais-suomalainen yhdistys avasi perinteisesti syyskautensa 13.9. petankki-pelillä Kisapuistossa. Koleahkosta säästä huolimatta tunnelma oli korkealla, kun joukkueet ottivat mittaa toisistaan. Tapahtuman päätteeksi nautittiin virvokkeita.

Virallisesti yhdistys perustettiin vuonna 1951, mutta toimintaa on ollut aiemminkin. Tarkoituksena on koota ranskan kieltä taitavat ja/tai ranskankielestä ja kulttuurista kiinnostuneet ihmiset yhdistyksen tapahtumiin.

Jäsenet voivat osallistua Lahdessa kuukausittain ranskaksi tai suomeksi järjestettäviin luentoihin, jotka esittelevät ranskan kieltä, kulttuuria ja musiikkia. Koronan aikana luennot toteutettiin nettiyhteydellä, mutta nyt palataan entiseen. Etelä-Ranskan kohteita esitellään edelleen nettiyhteydellä suomeksi.

Kolme kertaa vuodessa kirjakerho kokoontuu keskustelemaan yhdessä valitusta ranskalaisesta kirjasta ja sen kirjoittajasta.