Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Päijät-Sote alkaa rokottaa riskiryhmiä koronan muunnosviruksia vastaan

Päijät-Sote alkaa antaa riskiryhmäläisille muunnosviruksia vastaan kehitettyjä koronarokotteita.

Tehosterokotteita annetaan maanantaista 26. syyskuuta alkaen 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotteen ottamista suositellaan riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta he ovat aiemmin saaneet tai kuinka monta kertaa he ovat sairastaneet koronan.

Hyvinvointiyhtymän mukaan tehosterokotteen voi ottaa lokakuun aikana tai viimeistään marraskuussa samanaikaisesti influenssarokotuksen kanssa. Rokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tehosterokote voidaan antaa myös esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi. Aikaisemmat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa.

Päijät-Soten alueella oli tiistaina sairaalahoidossa 18 koronapotilasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on alueella kuollut pandemian alkamisen jälkeen 180 ihmistä.