Malmön asemalla pommilla uhanneen laukuista ei löytynyt räjähteitä

STT

Ruotsissa Malmön asemalla eilen pommilla uhanneen miehen laukuista ei löytynyt räjähteitä tai aseita. Poliisin räjähdeasiantuntijat tekivät laukut eilen vaarattomiksi räjäyttämällä ne kontrolloidusti.

Poliisi ampui miestä eilen jalkaan asemalla, kun tämä väitti, että hänen laukussaan olisi ollut räjähteitä. Mies vietiin sairaalahoitoon ja on nyt pidätettynä.

Asema evakuoitiin tapauksen vuoksi, ja juna- ja bussiliikenne asemalle ja asemalta keskeytettiin. Liikenne saatiin taas kulkemaan eilisiltana.

– Poliisit tunsivat itsensä uhatuiksi ja käyttivät asetta. Miestä ammuttiin molempiin jalkoihin. Ampumisen jälkeen poliisit ottivat hänet hoiviinsa, kertoi poliisin edustaja Per-Olof Söysteth Expressenin mukaan.

Poliisi kertoi tänään saaneensa selville miehen henkilöllisyyden. Henkilöllisyys ei ollut vielä eilen illalla tiedossa.

"Juoksi vielä ampumisen jälkeen"

Uusiseelantilainen silminnäkijä Dennis Gallagher kertoi Expressnille nähneensä miehen keskustelleen vartijoiden kanssa ennen poliisien saapumista.

Gallagherin mukaan poliisi huusi jotain miehelle.

– Sitten poliisi ampui. Mutta hän yhä seisoi. Vasta kolmannen laukauksen jälkeen mies kaatui lattialle, Gallagher sanoi lehdelle.

Gallagherin mukaan mies alkoi vielä juosta ennen kuin poliisi otti hänet kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vastaa vähävaraisten maskijakelusta alueensa kunnissa – "Vielä ei tiedetä, miten tuo ryhmä rajataan", yhtymän toimialajohtaja Mika Forsberg sanoo
 2. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 3. Hygieniahoitajat Sari Mölsä ja Leena Salo näyttivät ESS:lle, kuinka maskia käytetään oikeaoppisesti – katso video sekä kuvat
 4. Kultsu FC:n nigerialaishyökkääjät kurittivat Reipasta jalkapallon Kakkosessa – "Tappio ketuttaa totta kai"
 5. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 6. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 7. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 8. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 9. Sysmän uimalan vuokrasopimus purettiin – vuokralainen vaatii kunnalta miljoonakorvauksia, kun ei voinutkaan rakentaa paikalle kelluvaa mökkikylää
 10. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 11. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 12. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 13. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 14. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 15. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.