Ylen kysely: Puolet suomalaisista haluaa Suomen hakevan suomalaislapset pois al-Holin leiriltä, äitien paluuta tukee joka neljäs

Ylen teettämän kyselyn mukaan miehet suhtautuvat naisia tiukemmin leirillä asuvien suomalaisten palautukseen. LEHTIKUVA / AFP

STT

Noin kolmasosa suomalaisista ei kannata Syyrian al-Holin leirille jääneiden suomalaislasten ja näiden äitien palauttamista Suomeen, ilmenee Ylen teettämästä kyselystä.

Vajaa neljännes kyselyyn vastanneista toisi sekä äidit että lapset Suomeen. Suunnilleen yhtä moni toisi Suomeen pelkästään lapset.

Ylen mukaan 16 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Miehet suhtautuvat naisia tiukemmin leirillä asuvien suomalaisten palautukseen. Ikäryhmittäin tarkasteltuna alle 25-vuotiaat vastaajat tukivat sekä lasten että äitien palauttamista muita ikäryhmiä enemmän.

Puoluekannan mukaan tarkasteltuna kielteisimmin Suomen järjestämiin palautuksiin suhtautuvat perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat. Heidän joukossaan on Ylen mukaan eniten vastaajia, joiden mielestä Suomen ei tulisi järjestää naisten eikä myöskään lasten palautusta.

Yle kertoi toukokuussa, että syyrialaisleirillä on 11 suomalaista naista ja 33 lasta.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 3.–6. kesäkuuta 982 ihmistä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Virkamiesselvitys valmistumassa tällä viikolla

Yksi lähiaikojen isoista päätöksistä Suomelle on, autetaanko al-Holin-leirillä olevia naisia ja lapsia palaamaan. Suomen vasta valittu hallitus joutuu pian tekemään ratkaisuja asiaan liittyen.

Yle kertoo, että sen tietojen mukaan toimintavaihtoehtoja selvittänyt virkamiestyöryhmä on tällä viikolla saamassa selvityksensä valmiiksi. Sen jälkeen asia siirtyy hallituksen pöydälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 8. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 9. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 10. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 11. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 12. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 13. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 14. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"
 15. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.