SDP valitsi uusia valtiosihteereitä – Pilvi Torstista tulossa työministeri Harakan valtiosihteeri

Helsinkiläinen Pilvi Torsti (sd.) toimi viime vaalikaudella kansanedustajana, mutta jäi varasijalle kevään eduskuntavaaleissa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

STT

Pääministeripuolue SDP esittää neljää uutta valtiosihteeriä Antti Rinteen (sd.) hallitukselle.

Entinen kansanedustaja Pilvi Torsti on nousemassa työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi. Helsinkiläinen Torsti jäi kevään vaaleissa varasijalle ja putosi eduskunnasta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeriksi on tulossa Eila Mäkipää. Mäkipää on työskennellyt valiokuntaneuvoksena eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeriksi esitetään Mikko Koskista. Hän on toiminut SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeriksi on tulossa eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen.

Pääministeri Rinteen valtiosihteeriksi on jo aiemmin nimitetty Raimo Luoma.

Valtiosihteerien määrä kasvaa reippaasti

Rinteen hallitus nimittää ministeriensä tueksi useampia valtiosihteereitä kuin edeltäjänsä. Kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus nimesi neljä valtiosihteeriä, eli yhden pääministerille ja yhden kutakin hallitusryhmää kohti, on Rinteen hallitukselle tulossa peräti 15 valtiosihteeriä.

Vihreiden valtiosihteereistä on jo tiedossa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) avuksi kutsuttu entinen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

RKP kertoi eilen, että oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) valtiosihteeriksi on tulossa Malin Brännkärr, joka työskentelee nykyisin Kruunupyyn kunnanjohtajana. Brännkärr on toiminut aiemmin muun muassa ministeriryhmän ja oikeusministerin erityisavustajana.

Keskusta on Ilta-Sanomien mukaan nimeämässä valtiosihteereiksi vaaleissa pudonneita kansanedustajia. Lehden mukaan tehtäviin ovat tulossa entiset ministerit Kimmo Tiilikainen ja Juha Rehula, sekä entinen kansanedustaja Tuomo Puumala.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna muun muassa poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa. Valtiosihteerien nimittäminen edellyttää Supon laajan turvaselvityksen tekemistä, minkä jälkeen varsinaiset nimityspäätökset tehdään valtioneuvostossa.

SDP:n ministereille liuta erityisavustajia

Pääministeri Rinteen EU-asioiden alivaltiosihteeriksi on kutsuttu Jari Luoto. Hän on toiminut aiemmin muun muassa valtioneuvoston EU-sihteeristön päällikkönä, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana sekä suurlähettiläänä Brasiliassa ja Sveitsissä.

SDP kertoo myös valinneensa ministereilleen 21 erityisavustajaa. Heistä kuusi kuuluu Rinteen avustajakaartiin. Pääministerin poliittiseksi erityisavustajaksi tulee Matti Hirvola, joka toimii myös SDP:n hallitusryhmän sihteerinä.

Rinteen talouspoliittisena erityisavustajana toimii Joonas Rahkola, ja pääministerin mediasuhteista ja viestintäasioista vastaa Dimitri Qvintus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.