BBC: Britannian Boris Johnson ei usko hetkeäkään, että maa lähtee EU:sta ilman sopimusta

Boris Johnson on tällä hetkellä konservatiivien puheenjohtajakisan todennäköisin voittaja ja näin ollen myös todennäköinen tuleva pääministeri. LEHTIKUVA/AFP

STT

Britannian konservatiivien puheenjohtajaksi tähtäävä Boris Johnson ei usko hetkeäkään, että Britannia lähtee Euroopan unionista ilman sopimusta, vaikka hän itse mielellään tekisi niin.

BBC:lle haastattelun antanut Johnson sanoo, että EU:n kanssa on mahdollista saada aikaan uusi sopimus ennen lokakuun loppua, sillä poliittinen maisema on Britanniassa muuttunut.

– Mielestäni politiikka on muuttunut paljon maaliskuun lopusta, Johnson sanoi viitaten alkuperäiseen brexitin määräaikaan.

Britannian on tarkoitus lähteä Euroopan unionista 31. lokakuuta mennessä. Pääministeri Theresa Mayn brexit-sopimus on hylätty jo kolme kertaa maan parlamentissa.

Johnsonin mukaan Mayn neuvottelema sopimus on kuollut.

Johnson on ollut viimepäivinä otsikoissa myös kotiasioidensa takia. Media kertoi viime viikolla, että naapurit kutsuivat Johnsonin kotiin poliisit, kun tämä riiteli naisystävänsä kanssa. Nauhoitus riidasta vuodettiin Guardian-lehdelle.

Johnson oli asian suhteen niukkasanainen.

– En puhu asioista, jotka liittyvät perheeseeni, rakkaimpiini, hän sanoi BBC:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.