Yhdysvalloissa rajaviranomaiset haluavat aloittaa DNA-testit siirtolaisten sukulaisuussuhteiden todistamiseksi

Lokakuun ja maaliskuun välillä lähes 190 000 ihmistä saapui Yhdysvaltoihin perhesiteisiin perustuen ilman tarvittavia maahanmuuttodokumentteja, ilmenee tullin ja rajavalvonnan tilastoista. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain rajaviranomaiset suunnittelevat siirtolaisten DNA-testausten aloittamista arvioidakseen, ovatko rajalle tulevat aikuiset ja lapset sukua toisilleen. Asiasta kertoo kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö.

Viranomaisten mukaan osa aikuisista siirtolaisista on väittänyt valheellisesti joidenkin lasten olleen heidän sukulaisiaan, jotta he ovat päässeet mahaan. Uusien testien tarkoituksena on estää tämä.

Pikainen DNA-testi on tarkoitus ottaa poskesta. Jos väitteet sukulaisuussuhteesta ovat valheellisia, valehtelijoita vastaan nostetaan syytteet.

Lokakuun ja maaliskuun välillä lähes 190 000 ihmistä saapui Yhdysvaltoihin perhesiteisiin perustuen ilman tarvittavia maahanmuuttodokumentteja, ilmenee tullin ja rajavalvonnan tilastoista.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön mukaan kyselyt ja muut tutkimukset paljastivat, että yli tuhat väitetyistä perhesiteistä ei ollut sellaisia kuin oli kerrottu.

Ministeriön virkamiesten mukaan uudessa ohjelmassa halutaan arvioida, ovatko rajalla tehtävät DNA-pikatestit järkeviä. DNA-testit keskittyvät todentamaan lapsi-vanhempi-suhteita, ei muita perhesiteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa
 3. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 4. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 5. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 6. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 7. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 8. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 9. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 10. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 11. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 12. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 13. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.