Joka kolmannella suomalaisella ei ole mitään käsitystä tulevan eläkkeensä suuruudesta

Vastaajista 36 prosenttia ei tiennyt eläkkeensä määrää ollenkaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Vain joka kolmas suomalainen tietää, paljonko on saamassa eläkettä, kertoo työeläkevakuuttaja Keva tiedotteessaan.

Tutkimuksen mukaan 32 prosenttia vastaajista, jotka eivät vielä olleet eläkkeellä, tiesi tulevan eläkkeensä määrän suurin piirtein tai tarkalleen. 36 prosenttia vastaajista ei tiennyt eläkkeensä määrää ollenkaan.

Kolmasosalla vastaajista sen sijaan vaikutti olevan jonkinlainen käsitys eläkkeensä suuruudesta, mutta tarkkaa tietoa määrästä ei heiltä löytynyt.

Mitä enemmän vastaajalla oli ikää, sitä parempi oli myös hänen tietonsa omasta eläkkeestään. Yli 60-vuotiaista vastaajista jopa 89 prosenttia tiesi, paljonko rahaa on tulossa. Viisikymppisistäkin yli puolet olivat tietoisia tulevan eläkkeensä määrästä.

Eläkeyhtiön omat sivut tärkein lähde

Kyselyllä selvitettiin myös, mistä kansalaiset saavat tiedot oman eläkkeensä suuruudesta. Parhaiten tietoa tutkimuksen mukaan saadaan oman eläkeyhtiön sivuilta.

Yli puolet vastaajista kertoi saavansa tietonsa eläkeyhtiön nettipalvelusta. Tämän lisäksi eläketurvasta kertovilta verkkosivuilta sai tietoa 47 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa sai valita vastausvaihtoehdoista kaikki ne, joista vastaaja tiesi saavansa tietoa eläkkeensä määrästä.

Työeläkevakuuttaja tiedusteli kansalaisten tietämystä eläkkeidensä suuruuksista maaliskuun lopussa. Kyselyn toteutti Kantar ja siihen osallistui 1 173 vastaajaa. Virhemarginaali on 2,9 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.