Kolmannes suomalaisista epäilee kännykkämaksamisen turvallisuutta verkkokaupassa

Suosituin syy olla käyttämättä mobiilimaksamista oli se, että muut maksutavat koettiin riittäväksi. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Kolme kymmenestä suomalaisesta ei maksaisi verkko-ostoksiaan kännykällä, koska pelkää sen turvallisuutta. Tulos selviää ohjelmistoyhtiö Qvikin tilaamasta kyselystä.

Kaksi kolmasosaa vastanneista käyttää kännykkää verkkokauppojen selailuun, mutta kolme suosituinta maksutapaa ovat verkkopankki, pankki- tai luottokortti ja perinteinen lasku.

Suosituin syy olla käyttämättä mobiilimaksamista oli se, että muut maksutavat koettiin riittäväksi. Näin arvioi neljä kymmenestä vastaajasta.

Myös tietämättömyys vähensi mobiilimaksamisen käyttöä. Vastaajista 20 prosenttia kertoi tietävänsä liian vähän kännykällä maksamisesta. Naisista näin vastasi yli neljäsosa, miehistä runsas kymmenesosa. Naiset myös kertoivat käyttävänsä miehiä tyypillisemmin laskua tai osamaksua maksutapana.

Mobile Pay suosituin maksusovellus

Suosituin mobiilimaksamisen muoto on kyselyn mukaan Danske Bankin sovellus Mobile Pay. Sitä kertoi käyttävänsä kymmenes vastaajista. Se oli yhtä suosittu kuin muut vastaavat sovellukset yhteensä, kuten Osuuspankin Pivo sekä Applen ja Googlen Pay-sovellukset.

Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä näkee luvuissa paljon kehittymisen varaa.

– Onhan tässä pitkä matka Ruotsiin, jossa vähän ikäluokasta riippuen noin 80 prosenttia käyttäjistä maksaa Swish-mobiililompakolla kuukausittain, Pietilä kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Kysely selvitti eri maksuvaihtojen käyttöä ja syitä olla käyttämättä mobiilimaksamista. Molemmissa kysymyksissä vastaaja sai valita kolme vastausta noin kymmenen vaihtoehdon joukosta.

Kyselyn toteutti Bilendi, ja siihen vastasi 1 000 aikuisikäistä suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 3. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 4. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 5. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 8. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 9. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 10. Kreikasta siirretty Suomeen 49 pakolaislasta ilman huoltajaa
 11. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 12. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 13. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 14. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 15. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.