Mahdolliset oppositiojohtajat seuraavat huolestuneina Säätytalon hallitusneuvotteluja

Halla-ahon mukaan Suomi on saamassa "ennennäkemättömän punaisen hallituksen". Lehtikuva / Markku Ulander

STT

Suomi on saamassa erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielisen hallituksen, jos käynnissä olevat hallitusneuvottelut johtavat hallituksen syntymiseen, arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-ahon mukaan Suomi on saamassa "ennennäkemättömän punaisen hallituksen", kun kaikki hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet ovat siirtyneet politiikassaan vasemmalle.

– Lienee kohtuullista ennustaa, että tällä porukalla saadaan koottua erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielinen hallitus, joka rahoittaa vaalilupauksiaan veronkorotuksilla, rapauttaa Suomen kilpailukykyä ilmastoposeerauksella, lisää parhaan kykynsä mukaan haitallista maahanmuuttoa ja sen kustannuksia sekä hyökkää sananvapautta vastaan erilaisilla niin sanotun vihapuheen vastaisilla kampanjoilla, Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluevaltuustolle Helsingissä.

– Punavihreät puolueet heiluttavat tahtipuikkoa, ja keskusta saa palkinnoksi muutaman siltarummun ja maakuntahallinnon, Halla-aho jatkoi.

Orpolla useita huolenaiheita

Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo seuranneensa hallitusneuvotteluja huolestuneena.

Orpon mukaan on huolestuttavaa, että hallitusneuvotteluissa keskustellaan alkuvaiheessa tavoitteista ja toiveista ilman taloudellisia rajoitteita. Hänen mukaansa neuvotteluissa pitäisi koko ajan huomioida Suomen taloudellinen tilanne.

– Nyt jos ensin kasataan toiveiden tynnyri ja sen jälkeen aletaan katsoa mikä on mahdollista, niin se voi olla hyvin vaikeaa, Orpo sanoi toimittajille Helsingissä.

Orpoa huolestuttaa erityisesti se, että uusi hallitus lisää Suomen pysyviä menoja tilanteessa, jossa Suomi velkaantuu joka tapauksessa ja samaan aikaan kiristää työn ja yrittämisen veroja, joka entisestään heikentää talouskasvun edellytyksiä laskevassa suhdanteessa.

Kolmas huolenaihe Orpolle on se, että hallitus ei pysty sopimaan rakenneuudistuksista, joilla Suomessa päästäisiin 75 prosentin työllisyysasteeseen.

– Vain sitä kautta pystytään kestävällä tavalla turvaamaan ihmisten tärkeät hyvinvointipalvelut, Orpo sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.