Pohjois-Karjalan sähköviat yritetään korjata tämän päivän aikana

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos suoritti myrskyn vuoksi noin 70 vahingontorjuntatehtävää. Kuva liity eilisiin tuhoihin. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Pohjois-Karjalassa oli kello 13:n aikaan vielä noin tuhat asiakasta ilman sähköjä eilisen ukkosmyräkän jäljiltä. PKS Sähkönsiirrosta kerrottiin, että tavoitteena on saada viat korjattua tämän vuorokauden aikana, mutta että joidenkin yksittäisten kohteiden korjaus voi venyä huomisen puolelle.

– Siellä on luultavasti ollut syöksyvirtauksia useammassa paikassa. Siellä on alueita, joissa on kymmeniä puita kaatunut ihan vierekkäin. Myös pylväitä on mennyt poikki, kertoi suurhäiriöjohtaja Matti Pesonen STT:lle.

Pesosen mukaan vahingot ovat keskittyneet Kiteelle ja lähiseuduille.

– Korjausryhmiä ja kaivinkoneita on kyllä saatu tänään töihin, mutta ne pahimmat tuhot ovat hitaita korjata.

Pahimmillaan sähköttä oli eilen illalla noin 8 000 asiakasta.

Lehmät vaarassa karata

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta kerrottiin aiemmin, että pahimmillaan useita kymmeniä puita kaatui samaan kasaan teille ja sähkölinjojen päälle. Muun muassa valtatie 6:lla liikenne oli yön aikana poikki. Puut rikkoivat myös pienten rakennusten kattoja.

Puita oli kaatunut myös junaraiteiden päälle, ja tuhoja korjattiin yhdessä Rataliikennekeskuksen kanssa. Puhoksella sähköradan vauriot saatiin korjattua iltapäivällä. Häiriön takia kaksi henkilöjunaa korvattiin linja-autoilla Kesälahti–Joensuu-välillä.

Kiteellä kaatuneet puut rikkoivat myös lehmien aitauksen niin, että eläimet olivat vaarassa karata. Pelastuslaitos sai kuitenkin tilanteen hallintaan ennen kuin lehmät ennättivät karkuteille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Arviointikertomus pöllyttää Lahden johtoa kyberhyökkäyksestä – "Toiminta huolimatonta ja vastuutonta"
 2. Maauimalan avausta odotteli aamutuimaan parinkymmenen uimarin joukko – jonossa pohdittiin, ehtiikö altaaseen ollenkaan
 3. Tapaus McCarron: "Kaupungin eettisiä ohjeita syytä täsmentää"
 4. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 5. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 6. Kaksi autoa törmäsi risteyksessä Lahdessa – ei henkilövahinkoja, toinen auto hinaukseen
 7. Nuoren kännykkää ei kannata tutkia väkisin – jos luottamus on kunnossa, lapsi kertoo itse some-elämästään
 8. Näppis: Teollisuutta ja yrityksiä yritetään houkutella joka kuntaan. Nyt olisi tarjolla jättipotti eli kierrätyspuisto, joka tukee kestävää kehitystä. Hollolalla paras paikka, tänne vaan!
 9. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 10. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 11. Vierailija: Kirkko uusiutui hämmästyttävästi
 12. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 13. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 14. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 15. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.