Suomen euroviisuedustaja Darude ja Sebastian Rejman nauttivat viisukuplasta – "En sekuntiakaan vaihtaisi pois"

Sebastian Rejmanin ja Ville Virtasen mielestä viisuilu oli kokemus, joka kannatti käydä läpi. LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto

STT

Euroviisujen finaalista karsiutumisen aiheuttama pettymys on ehtinyt muuttua Suomen viisuedustajan Daruden mukaan kuluneiden päivien aikana harmistukseksi. Nyt myös harmi putoamisesta on laantunut.

– Olo on jo ok. Äsken ehkä harmitti, kun kävelin pelipaikoille finaaliin lähtevien artistien ohi, olisi kiva olla edelleen mukana. Mutta luulen, että se pettymys kiteytyi aika lailla siihen iltaan ja seuraavaan päivään, Darude eli Ville Virtanen kertoo lauantaina Tel Avivissa.

Solistina toiminut Sebastian Rejman toteaa olleensa yhtä lailla pettynyt karsiutumiseen.

– Ymmärrän mitä se euroviisukupla tarkoittaa, kun ei tässä ole kahteen viikkoon tehty mitään muuta kuin tätä niin täysillä kuin voi. Aika kummallinen ihminen sitä olisi, jos tällaisen pläjäyksen jälkeen ei tuntuisi missään.

Virtanen huomauttaa, että useita kuukausia kestävä euroviisutaival on hyvin intensiivinen, ja sisältää musiikin lisäksi esimerkiksi runsaasti promoamista ja haastatteluja.

– Sitten se puolen vuoden rupeama yhtäkkiä katkeaa tuolla tavalla. Tietenkin se katkeaa nyt niilläkin, jotka eivät voita, kupla häviää kuitenkin jossain kohtaa. Tässä on ehkä se ero normaaliin elämään, että tämä on intensiivistä myös monella muulla tapaa kuin musiikin kautta.

Viisuihin lähtö kannatti

Tiistain semifinaalin jälkeen Rejman kuunteli uudelleen sekä maanantaina kansainvälisten asiantuntijaraatien arvosteleman esityksen että tiistai-illan semifinaalin.

– Kävin ne silloin yöllä läpi ja sen jälkeen aloin päästää irti, enkä ole enää katsonut niitä. Halusin nähdä vielä kerran itse ne vedot. Itse on varmaan se kaikkein kriittisin kuuntelija, Rejman toteaa.

– Sekä tuomarivedossa että livessä kaikki meni niin nappiin kuin voi. En usko, että olisimme voineet tehdä jotain enemmän, mutta olisi sitä ihmeellinen ihminen ja ammattilainen, jos niitä ei kävisi läpi, Virtanen puolestaan sanoo.

Sekä Virtanen että Rejman pähkäilivät pitkään, lähtisivätkö he Euroviisuihin. Nyt molemmat ovat sitä mieltä, että viisuilu oli kokemus, joka kannatti käydä läpi.

– En sekuntiakaan vaihtaisi pois. Matkan aikana on ollut pari raskasta juttua, joista olemme joutuneet vääntämään. Ne ovat olleet esimerkiksi teknisiä juttuja, eli tosi normaaleja asioita. Olemme saaneet runsaasti positiivisuutta joka suunnasta Suomen Uuden musiikin kilpailusta ja Euroviisujen ennakkojuhlista lähtien, Virtanen sanoo.

– Viisukansa on ihanan hullua, kokemuksena tämä on huikea. Kaikki murina, mitä jostain kuuluu, jää omaan arvoonsa, hän lisää.

– En oikein mitään negatiivista löydä tästä (viisuihin osallistumisesta), Rejman lisää.

Virtanen kertoo lukemansa positiivisen palautteen lämmittävän mieltä.

– On hienoa, että monet ovat tajunneet, että teimme pitkään kovaa työtä ja yritimme parhaamme. Monet ovat myös pitäneet esitystämme hyvänä, ja nähneet, että se olisi voinut olla semifinaalissa top kymmenessä. Se lämmittää kyllä.

Kansainvälisellä areenalla sata lasissa

Virtanen ei vielä osaa arvioida, vaikuttaako viisuihin osallistuminen hänen uraansa jotenkin. Laulukilpailu tarjosi ainakin runsaasti uusia kontakteja.

– En tiedä tapahtuuko tämä, mutta puhuimme (Australian viisuedustajan) Kate Miller-Heidken kanssa, että voisimme tehdä jonkun biisin. Se olisi aika siistiä.

Taskuun jäi myös kokemusta suuren mittaluokan produktion tekemisestä.

– Pystymme vetämään aika isolla kansainvälisellä areenalla pokka naamalla ja sata lasissa. En tiedä, teenkö viisutilaisuuksia jatkossa, mutta vastaavaan isoon tilaisuuteen ei pelota lähteä, Virtanen sanoo.

Suomi kutsuu miehiä sunnuntaina, ja arki lähtee rullaamaan nopeasti.

– Minulla on ensimmäinen kuvauspäivä keskiviikkona. Hommat ovat selvillä ensi vuoden huhtikuuhun asti, Rejman kertoo.

Virtanen ehtii olla Suomessa noin viikon, kunnes hän matkaa esiintymään Yhdysvaltoihin.

– Vaikka viisut olisivat kuinka iso juttu, niin tämä oli yksi projekti muiden joukossa, sitä yhtään alentamatta. Normaalit työt jatkuvat, ja on itse asiassa kiinnostavaa nähdä, onko tällä vaikutusta keikkamyynteihin tai muuhun. En ajattele, että vaikutus olisi mitenkään negatiivista. Teimme hommat hyvin ja biisit olivat sellaiset, että niiden pitäisi osua hyvin meidän kohdeyleisöömme, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 2. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 3. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Vastakohta ei ole väärässä, vaan erilainen
 4. Pääkirjoitus: Korona varjostaa Vanhasen budjettiesitystä
 5. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 6. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 7. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 10. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 11. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 12. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 13. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 14. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 15. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.