Kotimainen mansikka kypsyy jo kevään ylioppilasjuhliin

Mansikan satokausi on pidentynyt uusien viljelytekniikoiden ansiosta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Kotimaista mansikkaa saadaan varmuudella kesäkuun ensimmäisenä päivänä vietettäviin ylioppilasjuhliin mennessä, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Mansikan satokausi on pidentynyt uusien viljelytekniikoiden ansiosta, ja satoa saadaan nykyään toukokuun lopulta syyskuun alkuun asti.

Mansikan viljely onnistuu yhä varhemmin esimerkiksi kylmältä ilmalta suojaavien kasvutunnelien ansiosta. Kasvutunnelit ovat uusi innovaatio Suomen puutarhataloudessa, ja niissä viljellään mansikkaa tällä hetkellä noin 25 hehtaarin alalla. Monissa muissa Euroopan maissa kasvutunneleissa tuotetaan jo valtaosa maan mansikkasadosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.