Ranskan poliisi jatkaa Lyonin pakettipommi-iskusta epäillyn etsintöjä

Iskussa haavoittui 13 ihmistä, joista 11 joutui sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ranskan poliisi on jatkanut Lyonin pakettipommittajan etsimistä. Yhteensä 13 ihmistä haavoittui, kun pakettipommi räjähti kävelykadulla Lyonissa Ranskan itäosassa eilisiltana. Kaikkien vammat olivat verrattain lieviä.

Alustavien tutkimusten mukaan räjähde oli pieni ja laukaistiin kauko-ohjaimella. Pommiin oli pantu mukaan ruuveja tai pultteja, jotka lisäsivät tuhovoimaa. Paketti oli sijoitettu leipomon eteen kahden vilkkaan kadun risteykseen.

Poliisi etsii tapahtuneen vuoksi noin 30-vuotiasta miestä, joka tallentui maastopyörän selässä valvontakameroiden kuviin vain hieman ennen räjähdystä. Poliisi kuvaa miestä vaaralliseksi.

– Kuului pamahdus ja luulin sitä ensin autokolariksi. Lähelleni lensi sähköjohdon paloja, pattereita sekä muovin ja pahvin paloja. Ikkunat särkyivät, kuvaili noin 15 metrin päässä räjähdyksestä ollut Eva, 17.

– Minä olin töissä ja palvelin parhaillaan asiakkaita, kun kuului kova pamaus. Luulin ensin sen liittyvän korjaustöihin, mutta se paljastuikin hylätyksi paketiksi, sanoi lähistöllä työskentelevä leipuri Omar Ghezza.

Sisäministeri lähti Lyoniin

Presidentti Emmanuel Macron luonnehti tapahtunutta hyökkäykseksi ja lähetti sisäministeri Christophe Castanerin paikan päälle Lyoniin.

Oikeusministeri Nicole Belloubet sanoi BFM-televisiokanavalla, että vielä on liian aikaista sanoa, oliko kyseessä terroriteko. Tapaus on kuitenkin annettu terroristisia rikoksia tutkivan Pariisin syyttäjänviraston tutkittavaksi.

Lyonin räjähdys vaikutti myös EU-vaalien viime hetken kampanjointiin. Esimerkiksi pääministeri Edouard Philippe perui esiintymisensä LR-puolueensa viimeisessä vaalitapahtumassa perjantai-iltana. Ranskassa EU-vaalit ovat sunnuntaina.

Ranska on ollut viime vuodet varpaillaan useiden maassa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Vuodesta 2015 lähtien iskuissa on kuollut yli 250 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisi auttaa jengiläisiä irtautumaan kahleista, toiminnan keskiössä keskinäinen luottamus
 2. Hollolassa toivotaan lisäselvityksiä kierrätyspuistosta, vaikutukset luontoon ja alueen asukkaisiin huolettavat
 3. Maastoa paloi noin hehtaarin alueelta Orimattilassa
 4. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa
 5. Antti Tuisku tekee paluun lavalle tänä kesänä koronasta huolimatta – Valittu kansa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä nettikeikalla
 6. Näyttelijä Kari Hietalahti meditoi vapa kädessä - "Kun tälle lajille antaa sydämensä, se on ikuista"
 7. Veijo Baltzarin ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinnassa uusi epäilty – kaikkiaan epäiltyjä on nyt neljä
 8. Tavallisesta pankkituotteesta tuli lomautetuille kriisiapu – kahdessa kuukaudessa haettu yli 210 000 lainanlyhennysvapaata
 9. Lukijalta: 500 euron palveluseteli fysioterapiaan auttaisi vanhuksia ja yrityksiä
 10. Pääkirjoitus: Poikkeustila jakoi perheet
 11. Miljoonia euroja jää lahjoittamatta koronan vuoksi – avustusjärjestöt suunnittelevat yhdessä, miten feissarit voivat palata katukuvaan
 12. Mehiläispesien vuokraus kiinnostaa Lahden seudulla – pörriäisten puuhia voi tarkkailla omalla pihalla
 13. Mukkulan poika lähtee haastamaan salibandyväkeä tyhmillä kysymyksillä ja pöllyttämällä ajatusmaailmaa
 14. Hanna Myyrän Esalainen: Ihan kuin olisi ulkomailla kotimaassa
 15. Uudessa lahtelaisessa autopesulassa asiakkaalle luvataan alle minuutin jonotusaikaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.