Kokoomuslainen kuntapoliitikko uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren asunnon – pyysi humalaista tekoaan somessa anteeksi

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta on puoluelehden mukaan uhkailtu. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja hänen perheensä ovat joutuneet uhkailun kohteeksi. Uhkauksen esittäjäksi tunnustautui torstaina kokoomuslainen varavaltuutettu Tero Niskanen Porista, joka kirjoitti Facebook-päivitykseensä pyytävänsä tekoaan anteeksi ja eroavansa puolueesta.

Lounais-Suomen poliisin apulaispäällikkö Teijo Ristola vahvisti aiemmin, että poliisilla on meneillään esitutkinta kansanedustajaan kohdistuneesta rikoksesta. Ristola ei kertonut tarkempia yksityiskohtia.

Asiasta kertoi alun perin perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset. Lehden mukaan uhkailija jäi kiinni, kun hän soitti hätäkeskukseen ja kertoi aikeistaan.

Niskanen sanoi Satakunnan Kansalle hermostuneensa perussuomalaisten kohua herättäneestä vaalivideosta ja pyytäneensä Huhtasaarta poistamaan videon. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Teosta epäilty mies kertoo lehdelle, että oli viime tiistaina ollut viettämässä iltaa porilaisravintolassa ja päätynyt aamuyöllä soittamaan hätäkeskukseen.

– Tein harkitsemattoman puhelun hätäkeskukseen ja ehdotin, että entäs jos poltan Laura Huhtasaaren asunnon.

Hän sanoo olleensa kovassa humalassa ja toimineensa impulsiivisesti.

Huhtasaari sanoi Satakunnan Kansalle haluavansa käydä vaalit ilman pelkoa.

– Tämä on tosi rankkaa. Viimeksi presidentinvaaleissa jouduin pelkäämään itseni ja perheeni puolesta. Nyt joudun taas, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari on ollut aiemminkin häirinnän kohteena. Hänen kotinsa ikkunoita rikottiin loppuvuonna 2017, kun hän oli perussuomalaisten presidenttiehdokkaana.

Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtaja Antti Ahonen teki jo ennalta selväksi, ettei uhkailija voi jatkaa luottamustehtävissä kokoomuksen mandaatilla.

– Mikäli tämä pitää paikkansa, niin on mahdoton nähdä, että tämä henkilö jatkaa missään kokoomusmandaatin tehtävissä. Tuomitsemme ankarasti kaikenlaisen uhkailun ja häirinnän, Ahonen sanoi.

Vaalirauhavetoomus yli puoluerajojen

Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen sanoi STT:lle, että useat muutkin perussuomalaisten ehdokkaat ovat kokeneet häirintää. Tapaukset on ilmoitettu poliisille, mutta niistä ei ole kerrottu muuten.

– Jos niistä tehdään julkisia juttuja kovin paljon, se on kuin syömään käskisi, Putkonen arveli.

Huhtasaaren tapaus päätettiin Putkosen mukaan julkistaa, koska uhka kohdistui Huhtasaaren perheeseen.

Presidentti Sauli Niinistö ja puoluejohtajat vetosivat keskiviikkona yhdessä vaalirauhan puolesta. Aihe nousi pinnalle, kun ulkoministeri Timo Soini (sin.) joutui hyökkäyksen kohteeksi Vantaalla. Poliisi tutkii myös vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmediin kohdistunutta hyökkäystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 2. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 3. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 4. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 5. Yön uutiskooste: Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 6. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 7. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 8. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 9. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 10. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 11. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 12. Pääkirjoitus: Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön voitava puuttua
 13. Marjaana Laholan Esalainen: Kolme vuotta sitten Lahteen haluttiin lihamukipatsas, mutta parempaa olisi mölkkymarkkinointi
 14. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 15. Putulan kylässä kirjataivas on levittäytynyt navetanparvelle – kirjastossa lainat merkitään kortille eikä palautuksia valvota

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.