Korkeasaaren villieläinsairaala ottanut vastaan kevään ensimmäisen kuuttipotilaan

Kaikki lepäilevät kuutit eivät ole avun tarpeessa. Helsingin Eiranrannan uimarannalle ajautui kuutti viime keväänä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on hoidossa kevään ensimmäinen kuuttipotilas. Se tuotiin sairaalaan tiistaina Sipoosta.

Löydettäessä kuutti oli väsynyt ja laiha, ja se oli raahannut itsensä satojen metrien päähän merestä. Nyt se on sairaalan mukaan virkistynyt ja nakertaa ahnaasti silakoita. Ensi viikolla sille tarjoillaan myös eläviä pikkukaloja.

Itämeren harmaahylkeet synnyttävät poikasensa jäälle helmi–maaliskuussa. Emo imettää poikasta rasvaisella maidolla kolmisen viikkoa. Kasvaneen rasvakerroksen turvin hylkeenpoikanen voi aloittaa itsenäisen elämän. Kuutilla on aluksi pörröinen valkea karva, joka vaihtuu vettä hylkivään turkkiin. Tällöin se voi alkaa opetella kalan pyydystämistä.

Näihin aikoihin luodoilla näkyy kuutteja lepäilemässä, eivätkä ne kaikki ole suinkaan avun tarpeessa. Jos ei tiedä, pitäisikö kuuttia auttaa, neuvoja saa muun muassa juuri Korkeasaaren villieläinsairaalasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.