Kokoomusministerit soten kaatumisesta: Vetovastuussa olleet keskustaministerit epäonnistuivat

Sote- ja maakuntauudistusta neuvotelleet Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen, Paula Risikko, Anne-Mari Virolainen sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että keskustan syytökset ovat aiheettomia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Kaksi nykyistä ja kaksi entistä kokoomusministeriä langettaa syyn sote-uudistuksen kaatumisesta keskustan niskaan. Sote- ja maakuntauudistusta neuvotelleet Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen, Paula Risikko, Anne-Mari Virolainen sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että keskustan syytökset ovat aiheettomia.

– Hankkeen vetovastuussa olleet keskustaministerit epäonnistuivat tehtävissään, kuten johtamisessa, kokoomuslaiset moittivat.

Lisäksi aikataulut olivat kokoomuslaisten mukaan liian kireät, mikä oli seurausta keskustan halusta järjestää maakuntavaalit mahdollisimman aikaisin.

Sote-uudistuksen suurimmat haasteet liittyivät maakuntahallintoa koskevaan esitykseen. Sen läpisaamiseksi eduskunnassa hallitukselta olisi tarvittu uusi, täydentävä esitys.

– Vastuuministeri on aina vastuussa hankkeiden etenemisestä. Sitä vastuuta ei voi siirtää muille, kokoomuksen neuvottelijat tähdentävät.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) roimi keskiviikon vaalitentissä kokoomusta sen roolista soten kaatumisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 3. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 4. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 5. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 6. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 7. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 8. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 9. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 10. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 11. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Lukijalta: Keskustan linja on hukassa ja hajaantuminen uhkaa – Nopeat käännökset karkottivat äänestäjät
 14. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 15. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.