Ainakin 28 kuollut turistibussin onnettomuudessa Madeiralla, mediatiedot niin kansalaisuuksista kuin matkustajien määrästä vaihtelevat – UM:n tietojen mukaan bussissa ei ollut suomalaisia

STT

Ainakin 28 ihmistä on kuollut turistibussin onnettomuudessa Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella Canicossa, kertoo Santa Cruzin kunnan johtaja Filipe Sousa uutistoimisto Lusalle.

Diario de Noticias -julkaisu antaa uhriluvuksi 27. Myös tiedot bussissa olleiden matkustajien määrästä vaihtelevat 50–55 ihmisen välillä.

Muutkin tiedot ovat vielä varsin epäselviä: Osa medioista sanoo viranomaisten kertoneen, että suurin osa sekä matkustajista että uhreista on saksalaisia. Saksalainen Bild-lehti kuitenkin kertoo, että kuolleiden joukossa on yhdeksän saksalaista.

Sitäkään ei vielä tiedetä, olivatko kaikki kuolonuhrit bussin matkustajia vai oliko onnettomuudessa muita osallisia.

Diario de Noticias sanoo bussin syöksyneen tieltä asuintalon päälle. Euronews puolestaan kertoo alustavien tietojen perusteella, että bussi törmäsi toiseen bussiin, minkä vuoksi kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan.

Ulkoministeriön tietojen mukaan onnettomuusbussissa ei ilmeisesti ollut suomalaisia matkustajia, ministeriön viestintäpäivystäjä Meira Pappi kertoi STT:lle noin puoli yhdeltätoista illalla. Ministeriö seuraa tilannetta edelleen.

Suomessa uutisen kertoi ensimmäisenä MTV.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.