Madeiran bussiturman syynä ehkä kuljettajan virhe – kapea tie on vaikea raskaille ajoneuvoille

Onnettomuuspaikka Canicossa keskiviikkoiltana. Lehtikuva / AFP

STT

Portugalin Madeiralla eilisiltana sattuneen bussiturman syynä oli mahdollisesti se, että kuljettaja menetti auton hallinnan vaikealla tieosuudella, kertoo saksalainen Bild-lehti. Bildin mukaan paikallishallinnon edustaja Roberto Almada on kertonut medialle, että paikalla on sattunut onnettomuuksia ennenkin ja tieosuus on erityisen vaikea raskaille ajoneuvoille.

Paikallisen median mukaan tutkijat selvittävät myös, oliko bussin jarruissa tai muissa hallintalaitteissa vikaa.

Yhteensä 29 ihmistä sai surmansa, kun turistibussi syöksyi ulos kapealta tieltä ja pyöri alas rinnettä mäen alla sijaitsevan talon päälle Canicossa. Loukkaantuneita on 27. Kuolleet ovat saksalaisturisteja, mutta paikallishallinnon mukaan on mahdollista, että loukkaantuneiden joukossa on myös paikallisia.

Bildin tietojen mukaan bussi oli kuljettamassa turisteja syömään onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevasta hotellista saaren pääkaupunkiin Funchaliin.

Bussissa oli yhteensä 55 matkustajaa sekä kuljettaja ja matkaopas, kertoi BBC.

Madeiran aluehallinnon edustajan Pedro Caladon mukaan turmabussi oli vain viisi vuotta vanha ja täytti kaikki turvamääräykset.

Presidentti matkustaa turmapaikalle

Portugalin pääministeri Antonio Costa kertoi lähettäneensä surunvalittelunsa Saksan liittokanslerille Angela Merkelille. Saksan hallinnon edustaja Steffen Seibert puolestaan välitti hallinnon suruviestin Twitterissä.

– Olemme syvästi suruissamme niiden puolesta, jotka menettivät henkensä bussiturmassa, ja ajatuksemme ovat loukkaantuneiden luona, hän kirjoitti.

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa totesi Portugalin televisiossa koko Portugalin kansan surevan onnettomuutta. Hän kertoi myös matkustavansa heti turmapaikalle.

Edellisen kerran turisteja kuoli bussiturmassa matkailijoiden suosimalla turistisaarella vuonna 2005. Tuolloin viisi italialaista menetti henkensä Sao Vicentessä maan pohjoisrannikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.