Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa mitattu 19,3 lämpöastetta jäänee Ilmatieteen laitoksen mukaan päivän korkeimmaksi mittaustulokseksi. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

STT

Iltapäivällä neljän aikoihin mitattiin tämän kevään toistaiseksi korkein lämpötilalukema. Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa mitattu 19,3 lämpöastetta jäänee Ilmatieteen laitoksen mukaan päivän korkeimmaksi mittaustulokseksi.

Pääsiäisen aikana sää viilenee tilapäisesti hieman, mutta pysyy silti pitkälti varsin lämpimänä. Lounais-Suomessa yllettäneen 17 asteeseen, ja Lapissakin on laaksoisilla alueilla keskimäärin kymmenen asteen lämpötiloja.

Aurinkoakin on tiedossa, joskin viime päiviin verrattuna pilvilauttoja on enemmän liikkeellä, varsinkin perjantaina ja lauantaina. Huomenna saattaa maan itäosissa tulla muutama pisarakin.

– Pientä mahdollisuutta, että lauantainakin tulisi muutama tippa. Niin vähäisiä, että käytännön merkitystä niillä ei ole, lisää päivystävä meteorologi Tuomo Bergman Ilmatieteen laitoksesta.

Pohjoisesta menee ylitse hajanaisia heikkoja sateita vielä sunnuntaina.

Uusi lämpimämpi aalto tulossa

Sunnuntain jälkeen lämpötilat lähtevät taas nousuun ja aurinko hellii Suomea.

– Ennusteet ovat vielä epävarmoja, mutta on ihan todennäköistä, että ensi viikon torstaina tai perjantaina päästäisiin 20 asteen ylikin, Bergman ennustaa.

Lämpötilat ovat olleet viime aikoina noin 4–5 astetta korkeampia kuin normaalisti tähän vuodenaikaan.

Ruohikkopalovaroitukset ovat pääsiäisenä voimassa rannikkoalueilla, Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla ja Hämeessä. Avotulen teko on alueilla kielletty.

– Ei ole sateistakaan juuri apua. Niin vähäisiä, että kuivuvat yhdessä päivässä pois, Bergman tarkentaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.