Sähköpyörät myös varkaiden suosiossa – kallein viime vuonna varastettu menopeli oli 6 500 euron arvoinen

Laadukkaan sähköpyörän hinta lähtee 1 500 eurosta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Varastettujen polkupyörien määrä kääntyi viime vuonna laskuun, kertoo Finanssiala. Vakuutusyhtiöiden tietoon tuli vuoden aikana 16 900 varastettua polkupyörää, kun edellisvuonna luku oli 17 700.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 19 600 polkupyörävarkautta. Luku on lähellä vakuutusyhtiöiden korvaamien pyörien määrää, mistä voidaan päätellä, että valtaosa varastetuista pyöristä on korvattu.

Vakuutusyhtiöt seurasivat ensimmäistä kertaa viime vuonna sähköpyörien varkauksia erikseen. Kaikista varastetuista pyöristä noin 2 prosenttia oli sähköpyöriä.

"Rosvot ovat oppineet valitsemaan kohteensa"

Peruspyörää kalliimmat sähköpyörät ovat varkaille kannattavia kohteita.

– Kallein varastettu menopeli oli arvoltaan lähes 6 500 euroa. Rosvot ovat oppineet valitsemaan kohteensa tarkkaan, kertoo Finanssialan turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen tiedotteessa.

Laadukkaan sähköpyörän hinta lähtee 1 500 eurosta. Vakuutusyhtiöt muistuttavat, että sekä sähköpyörä että tavallinen polkupyörä kannattaa pysäköitäessä kahlita kiinteään esineeseen ja lukita kahdella lukolla.

Lukitsemisen lisäksi pyörän yksilölliset tunnistetiedot kannattaa ottaa talteen. Lisäksi pyörä kannattaa valokuvata, jolloin varastetun pyörän takaisinsaannin mahdollisuus kasvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 3. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 4. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 5. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 6. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 7. THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä
 8. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 9. Lukijalta: Lahden kuninkaalliset Branta Von Leucopsikset
 10. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä
 11. Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina
 12. "Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä" – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja nyt leivonnan asiantuntija kertoo syyn
 13. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 14. "Riskinä ovat rasitusvammat" – Salmelan kesässä esittäytyvä Eliya Zweygberg luo tavallisista metalliverkoista ainutlaatuista eläintaidetta
 15. Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.