Nordean kysely: Nuoret sijoittavat yhtä aktiivisesti kuin vanhemmat ikäluokat

Nuoret sijoittavat muuta väestöä yleisemmin asuntoa tai muuta suurempaa hankintaa varten. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Noin joka kolmas suomalainen 18–25-vuotias nuori kertoo sijoittavansa silloin tällöin, käy ilmi Nordean teettämästä pohjoismaisesta kyselystä. Kymmenen prosenttia nuorista sijoittaa säännöllisesti.

Nuoret suomalaiset ovat yhtä aktiivisia sijoittajia kuin vanhemmat ikäluokat, mutta säännöllinen säästäminen on heillä hieman harvinaisempaa.

Kun kaikkia ikäluokkia tarkastellessa yleisin syy sijoittamiselle on varautua pahan päivän varalle, nuoret sijoittavat muuta väestöä yleisemmin myös asuntoa tai muuta suurempaa hankintaa varten. Jopa 53 prosenttia nuorista ilmoittaa tavoitteekseen taloudellisen riippumattomuuden.

Sijoittaminen on periytyvää. Niistä nuorista, joiden vanhemmat ovat sijoittaneet, yli puolet sijoittaa itsekin ainakin silloin tällöin. Sijoittamiseen kannustaa myös se, että kotona puhutaan rahasta rohkaisevasti.

– Positiivista oli havaita, että rahasta rohkaisevasti puhuminen on yleistynyt myös Suomessa – Ruotsissa kun raha-asioista positiivisen sävyyn puhuminen on Suomea yleisempää, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

Kärkkäinen jatkaa, että suomalaiset nuoret puhuvat raha-asioista huomattavasti useammin ystäviensä kanssa kuin ruotsalaiset ikätoverinsa.

Tutkimuksen toteutti Nordealle YouGov internetpaneelina viime lokakuun lopussa. Kyselyyn vastasi 1 030 yli 18-vuotiasta suomalaista. Vastaukset on painotettu haastateltavan ikä, sukupuoli ja asuinpaikka huomioiden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.