Ajokeli jatkuu huonona etelässä ja pohjoisessa: "Keli vähän sahaa edestakaisin"

Etelä- ja Keski-Suomeen on luvassa pikkupakkasta tai nollakeliä, sää poutaantuu vähitellen aamusta alkaen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Ajokeli on tänään huono etelässä ja pohjoisessa Suomessa lumisateiden ja sään kylmenemisen vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos. Huono ajokeli voi kestää yön yli.

– Keli vähän sahaa edestakaisin. Illalla on tulossa uusi sadealue, joka huonontaa ajokeliä uudestaan, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola.

Osassa maata on tuulista. Maan etelä- ja keskiosaan virtaa lännestä kylmempää ilmaa, ja tuuli on kohtalaista tai puuskaista. Aurinko kuitenkin pilkistelee pilvien välistä monin paikoin.

Etelä- ja Keski-Suomeen on luvassa pikkupakkasta tai pari plusastetta. Yölämpötilat voivat tippua lännessä alle kymmenen pakkasasteen.

Lapissa tupruttelee, Suomenlahdella tuivertaa

Maan pohjoisosissa päivä jatkuu lumisateisena ja pilvisenä. Osassa Lappia ajokeli on lumipyryn takia huono. Varsinkin Etelä- ja Keski-Lapissa lumisade voi olla sakeaa. Pakkasta on päivällä kuudesta kahteentoista astetta, ja tuuli on kohtalaista tai navakkaa.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa saadaan myös lumisateita, ja lämpötila on muutaman asteen pakkasen puolella. Illalla sää voi poutaantua, mutta huomenna pilvisyys jatkuu.

Suomenlahdelle on annettu kovan tuulen varoitus. Helsingin ja Tallinnan välisellä merialueella tuuli voi puhaltaa jopa 17 metriä sekunnissa. Viime yönä mitattiin jopa myrskylukemia, mutta kovimmat merituulet ovat jo väistyneet itään päin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 3. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 4. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 5. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 6. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 7. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 8. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 9. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 10. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 11. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 12. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 13. Tampereen alle 23-vuotiaiden MM-painien status voi muuttua – 15 vuotta Painiliiton toiminnanjohtajana toiminut lahtelainen Pertti Vehviläinen jää huhtikuussa eläkkeelle
 14. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 15. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.