HS-gallup: SDP kasvatti eroaan kokoomukseen

Antti Rinteen johtama SDP keräisi HS-gallupin mukaan nyt 21 prosentin äänisaalin. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

SDP:n etumatka kokoomukseen on kasvanut viime kuusta Helsingin Sanomien gallupissa. Maaliskuun mielipidemittauksen mukaan SDP:n johto on kasvanut helmikuun 2,2 prosenttiyksiköstä 2,9 prosenttiyksikköön.

SDP keräisi nyt 21 prosentin ja kokoomus 18,1 prosentin äänisaaliin. Keskustan kannatus heikkeni helmikuun 14,7 prosentista 14,3 prosenttiin.

Neljänneksi suosituin puolue on vihreät 14 prosentin kannatuksella ja viidenneksi suosituin perussuomalaiset 11,1 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus pieneni aavistuksen, kun taas kuudentena olevan vasemmistoliiton kannatus kasvoi hieman ja oli 8,9 prosenttia.

RKP:tä kannatti 4,4 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 4,2 prosenttia kyselyyn vastanneista. Sinisten kannatus oli 1,2 prosenttia.

Kysely tehtiin 18. helmikuuta ja 15. maaliskuuta välisenä aikana, eli kysely päättyi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen eron jälkeen. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimukseen haasteltiin puhelimitse reilut 2 400 ihmistä.

Ylen mittauksessa kokoomuksen kannatus oli heikompi

Ylen 14. maaliskuuta julkaisema mielipidekysely mittasi SDP:lle niin ikään 21 prosentin kannatuksen. Sen sijaan kokoomuksen kannatus oli selvästi heikompaa kuin HS:n gallupissa. Ylen mukaan kokoomuksen kannatus oli runsaat 16 prosenttia.

Keskustalle Ylen mittaus antoi noin 14 prosentin kannatuksen. Vihreät olivat seuraavana noin prosenttiyksikön keskustan perässä. Perussuomalaiset olivat lähes tasoissa vihreiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.