Keskisuomalainen: TUL hakee valtiolta avustuksia haamuseuroilla

TUL ilmoittaa verkkosivullaan, että järjestöön kuuluu lähes tuhat seuraa, mutta Keskisuomalaisen mukaan luku ei pidä paikkaansa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi arvostelee Keskisuomalaisen haastattelussa rajusti liiton taloudenpitoa. Hän sanoo jättäneensä allekirjoittamatta liiton valtiontukihakemuksen eikä myöskään aio allekirjoittaa sen tilinpäätöstä.

Suomi sanoo yrittäneensä reivata liittoa nykyaikaan, mutta hänen mielestään sen organisaatio on edelleen raskas, tehoton ja puoluepolitiikan leimaama.

TUL ilmoittaa verkkosivullaan, että järjestöön kuuluu lähes tuhat seuraa. Keskisuomalaisen mukaan jäsenmaksun maksaa todellisuudessa noin 640 seuraa, joista alle 300 järjestää toimintaa aktiivisesti.

– Liikunnan ammattilaisena en voi hyväksyä seurojen määrän paisuttelua. Siksi en allekirjoittanut TUL:n viimeistä valtionapuhakemusta tälle vuodelle, Suomi sanoo lehdelle.

Hakemuksen allekirjoittivat liiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Riku Ahola ja pääsihteeri Risto Korpela. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi liitolle avustusta tälle vuodelle reilut 1,4 miljoonaa euroa eli saman verran kuin kahtena edellisvuotena.

– Raha pitäisi mennä alueiden, piirien ja paikallistason toimintaan, mutta kyllä se jää meillä organisaatioon ja erityisesti Helsingin toimiston pyörittämiseen, Suomi sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 3. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 4. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 5. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 6. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 7. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 8. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 9. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 10. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 11. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 12. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 13. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa
 14. Tuoliltanousu on hyvä jumppaliike seniorille – liikuntaa ei kannata unohtaa, vaikka ryhmätoiminta on tauolla
 15. LASBin päävalmentaja vaihtuu, uusi luotsi löytyi tiimin sisältä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.