Keskisuomalainen: TUL hakee valtiolta avustuksia haamuseuroilla

TUL ilmoittaa verkkosivullaan, että järjestöön kuuluu lähes tuhat seuraa, mutta Keskisuomalaisen mukaan luku ei pidä paikkaansa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi arvostelee Keskisuomalaisen haastattelussa rajusti liiton taloudenpitoa. Hän sanoo jättäneensä allekirjoittamatta liiton valtiontukihakemuksen eikä myöskään aio allekirjoittaa sen tilinpäätöstä.

Suomi sanoo yrittäneensä reivata liittoa nykyaikaan, mutta hänen mielestään sen organisaatio on edelleen raskas, tehoton ja puoluepolitiikan leimaama.

TUL ilmoittaa verkkosivullaan, että järjestöön kuuluu lähes tuhat seuraa. Keskisuomalaisen mukaan jäsenmaksun maksaa todellisuudessa noin 640 seuraa, joista alle 300 järjestää toimintaa aktiivisesti.

– Liikunnan ammattilaisena en voi hyväksyä seurojen määrän paisuttelua. Siksi en allekirjoittanut TUL:n viimeistä valtionapuhakemusta tälle vuodelle, Suomi sanoo lehdelle.

Hakemuksen allekirjoittivat liiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Riku Ahola ja pääsihteeri Risto Korpela. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi liitolle avustusta tälle vuodelle reilut 1,4 miljoonaa euroa eli saman verran kuin kahtena edellisvuotena.

– Raha pitäisi mennä alueiden, piirien ja paikallistason toimintaan, mutta kyllä se jää meillä organisaatioon ja erityisesti Helsingin toimiston pyörittämiseen, Suomi sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut