Kukkatervehdystä ei ehkä sittenkään pureta

Alun perin huonokuntoinen veistos piti museonjohtajan päätöksellä purkaa kevään aikana, mutta sen korjaamismahdollisuuksista on nyt saatu uutta tietoa. Purkupäätöksestä oikaisuvaatimuksen tehnyt Liekki ry vaati, ettei veistosta saa purkaa, vaan korjaustoimenpiteet on aloitettava välittömästi. Myös Lahden rakentajien yhdistys on ilmoittanut olevansa halukas rahoittamaan merkittävällä summalla veistoksen korjaamisesta ja siirrosta aiheutuvia kuluja.

Veistoksen sijainnista ja korjaamisesta on pyydetty lausunnot myös julkisen taiteen työryhmältä, kaupunginarkkitehdiltä ja tilakeskukselta.

Kulttuurilautakunta esittää Liekki ry:n tekemän oikaisuvaatimuksen hyväksymistä ja museonjohtajan alun perin tekemän veistoksen purkupäätöksen kumoamista. Asiaa esitetään palautettavaksi museonjohtajalle uudelleen käsiteltäväksi.

Liisa Ruusuvaaran vuonna 1973 suunnittelema veistos vaurioitui kolmisen vuotta sitten, kun kuorma-auto tönäisi sitä. Törmäyksen seurauksena yksi betonikukan terälehdistä irtosi. Myös Lahden kaupungin teettämässä kuntokartoituksessa betonikukan rakenteiden todettiin olevan huonossa kunnossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut