Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ukrainalaisten kulttuuri- ja liikuntaedut sekä maksuton matkustusoikeus Lahdessa päättyvät

Ukrainalaisten maksuton matkustusoikeus Lahden seudun liikenteellä ja maksuttomat kulttuuri- ja liikuntaedut päättyvät aiemmin päätetyn mukaisesti 31.8.

Syyskuun alusta alkaen kaupungin museoihin, uimahalleihin ja kuntosalille sekä Lahden seudun liikenteen bussimatkoille peritään lippumaksu myös Ukrainasta Lahteen saapuneilta. Maksuttomat palvelut olivat voimassa maaliskuusta elokuun loppuun.

LSL:n verkkosivujen uutisen yhteydessä on linkki ukrainankieliseen käännökseen LSL:n lipuista, vyöhykkeistä ja asiakasryhmistä.

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta jatkuu. Sieltä jaetaan ruokaa ja hygieniatarvikkeita kerran viikossa torstaisin kahden tunnin ajan klo 17–19. Keskuksen toiminta on suunnattu Päijät-Hämeen alueelle tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi. Keskuksessa asiointi ja avun saaminen edellyttävät avustuskeskuksen lomakkeen täyttämistä.

Keskuksella on ukrainalaisille avuntarvitsijoille oma yhteisö Facebookissa. Myös auttajille on oma Facebook-ryhmä, josta löytyvät tiedot keskuksen aukioloajoista, avustustarpeista ja muuta ajankohtaista tietoa.

Wellamo-opisto järjestää ukrainalaisille maksuttomia suomen kielen ja liikunnan kursseja Lahdessa. Kurssi-ilmoittautuminen on edelleen avoinna. Syksyn kurssit ovat käynnistyneet, mutta vielä on tilaa ja mukaan ehtii.

Ukrainalaisille suunnattuja maksuttomia suomen kielen alkeiskursseja järjestetään syyskaudella kaikkiaan neljä. Kurssit ovat samansisältöisiä. Suomen kielen kurssilla opetellaan suomen kielen kirjaimet, äänteet, numerot, ajanilmauksia, tervehdyksiä sekä tavallisimmissa arjen tilanteissa tarvittavia suomen kielen ilmaisuja. Kurssit sisältävät oppimateriaalin. Opetuskielinä ovat suomi ja venäjä.

Liikuntakurssi on suunnattu ukrainalaisille naisille. Kurssin aikana kokeillaan eri liikuntalajeja: tanssia, kuntojumppaa, kehonhuoltoa ja rentoutusta. Opetuskielinä ovat englanti tai venäjä.

Lisätietoa ukrainalaisille maksuttomista kursseista saa Wellamo-opiston verkkosivuilta. Opastusta ilmoittautumiseen saa Alipista ja Lahti-Pisteessä.

Kirjaston palvelut ja tapahtumatarjonta ovat maksuttomia kaikille lahtelaisille.