Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Iltalehti: Lahtelaisen Harjun koulun purkulavalta löytyi kymmenien lasten henkilötietoja

Sivullinen löysi lahtelaiskoulun purkulavalta lasten ja heidän perheidensä henkilötietoja sisältäviä kansioita. Mukana oli myös sosiaaliturvatunnuksia.

Lahtelaisen Harjun koulun piha-alueella olevalta roskalavalta on löytynyt kymmeniä lasten oppilaskorttien jäljennöksiä, jotka sisältävät muun muassa sosiaaliturvatunnuksia ja osoitetietoja, kertoo Iltalehti.

Lehden tietojen mukaan sivullinen löysi koulun purkulavalta lasten henkilötietoja sisältäviä kansioita. Yhdessä kansioista oli yksityiskohtaisia henkilötietoja noin 70 oppilaasta, jotka ovat syntyneet vuosina 2001–2006. Kyse oli oppilaskorttien jäljennöksistä, joista käyvät ilmi esimerkiksi oppilaiden koko nimet, sosiaaliturvatunnukset, osoitetiedot sekä uskontokunnat.

Kansiot huomannut henkilö ei osannut sanoa, kuinka kauan henkilötiedot olivat olleet kaikkien saatavilla ja onko niitä voinut päätyä vääriin käsiin.

Harjun koulun rehtori Katja Hanhijärvi ei ole tietoinen, että purkulavalle olisi päätynyt oppilaiden henkilötietoihin liittyviä dokumentteja.

– Kellaritiloissa on huone ja toinenkin luokkatila, joita tyhjennetään sisäilmaongelmien vuoksi. Niissä on ollut pääasiassa oppikirjoja ja huonekaluja, joita on kannettu pois, rehtori toteaa Iltalehdelle.

Asiaa on Hanhijärven mukaan nyt koulun toimesta selvitetty, eikä purkulavalta ole löytynyt salassa pidettäviä tietoja.

Hanhijärvi ei osaa sanoa, kuinka henkilötietoja sisältäviä kansioita olisi voinut päätyä lavalle.