Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lahden seudun asukkaiden tulee ilmoittaa kompostoinnista

Jätelakiuudistuksen myötä biojätteen kompostoinnista tulee jättää kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Vuoden alusta voimassa olleen jätelakiuudistuksen mukaan kaikkien Lahden seudun kiinteistöjen tulee ilmoittaa biojätteen kompostoinnista. Jos ilmoitus on tehty ennen tammikuun alkua, tulee se tehdä uudestaan.

Jos ilmoitusta ei ole vielä tämän vuoden aikana tehnyt, tulee ilmoitus tehdä välittömästi.

Uudistuneen lain mukaan kompostoinnin lisäksi tulee ilmoittaa myös kompostorin käyttötilavuus sekä kompostorin vuotuinen käyttökuukausien lukumäärä. Kompostoinnin jatkumisesta tulee ilmoittaa viranomaiselle viiden vuoden välein.

Myös kompostoinnin lopettamisesta täytyy ilmoittaa. Lopettamisilmoitus tulee lähettää kahden kuukauden kuluessa biojätteen kompostoinnin lopettamisesta. Näin jätehuoltoviranomaisen rekisterin tiedot pysyvät ajan tasalla.

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen painottaa, että biojätettä saa kompostoida vain siihen tarkoitetussa kompostorissa, joka on suljettu ja hyvin ilmastoitu ja johon on haittaeläinten pääsy estetty.

Lahden seudun jätehuollon piiriin kuuluvat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila. Sysmä kuuluu toimialueeseen 17.9. asti.

Kompostointi-ilmoituksen voi tehdä sähköisesti jätehuoltoviranomaisen sivuilla.

Jätehuollon piiriin kuuluviin alueisiin lisätty 24.8. klo 15.20 Kärkölä.

Energiajäteastiat ovat parin vuoden päästä historiaa myös Päijät-Hämeessä – uusi laki velvoittaa lajittelemaan muovipakkaukset, kartongit ja biojätteen