Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Poliisi: Taksinkuljettaja otti epäillyn murhaajansa kyytiin Lahdesta – taksamittari ei ollut päällä matkalla Asikkalaan

Hämeen poliisin murhatutkinnassa on selvinnyt, että nuori naistaksinkuljettaja otti viime lauantaina työvuorossaan Lahden keskustasta kyytiinsä 24-vuotiaan miehen. Matka päättyi Asikkalan Salonsaareen, jossa 19-vuotias naiskuljettaja joutui henkirikoksen uhriksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 24-vuotiaan asikkalalaisen miehen tiistaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Poliisi ei ole kertonut, tunsivatko uhri ja epäilty toisensa. Murhasta epäilty mieskin oli aiemmin ajanut taksia muttei nyt työskennellyt taksinkuljettajana.

Poliisin tämän hetken tietojen mukaan taksin matka jatkui Lahden keskustasta Asikkalaan. Taksamittari ei kuitenkaan ollut päällä.

– Kyse on silti voinut olla myös asiakaspalvelutilanteesta. Kyydille on voitu sopia kiinteä hinta, jolloin taksamittaria ei pidetä päällä. Tätäkin selvitetään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista.

Poliisi ota kantaa siihen, onko taksin valvontakamera kuvannut matkaa.

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen kuolleesta ihmisestä Asikkalan Salonsaaressa lauantaina kello 5.30. Tapahtumapaikalla selvisi heti, että kyseessä on henkirikos. Uhri löydettiin pienen hylätyn sorakuopan alueelta, joka sijaitsee Isonkivenkärjentien varressa.

– Uhri löytyi siitä läheisyydestä, mistä autokin siellä hiekkakuopalla, Kiiskinen kertoo.

Hän ei kerro, oliko ruumis yritetty piilottaa.

Epäilty otettiin kiinni sorakuopan lähistöltä noin 45 minuuttia hätäkeskuksen ilmoituksen jälkeen.

– Epäilty on kertonut kuulusteluissa tapahtumista. Nyt selvitämme hänen kertomuksensa paikkansapitävyyttä.

Rikoskomisario Kiiskinen ei ota kantaa siihen, onko epäilty kiistänyt teon. Sitäkään ei ole vielä kerrottu, epäilläänkö häntä muistakin rikoksista.

Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Poliisi jatkaa esitutkintaa muun muassa kuulustelemalla uhrin ja rikoksesta epäillyn kanssa yhteydessä olleita henkilöitä, jatkamalla eri paikkoihin kohdistuvia etsintöjä ja analysoimalla rikosteknisen tutkinnan näytteitä.

Poliisi tiedottaa tapahtumasta lisää, kun se tutkintaa vaarantamatta on mahdollista. Käräjäoikeus määräsi syytteen nostamisen määräajaksi 29. joulukuuta.