Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Koronarokotusta varten avataan väliaikainen rokotuspiste Asikkalaan

Päijät-Sote avaa väliaikaisen koronarokotuspisteen Asikkalaan. Koronarokotuksen voi hakea rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta maanantaina 29. ja keskiviikkona 31. elokuuta. Rokotuspiste on avoinna kello 12–18, ja se sijaitsee eläinlääkärin entisessä tilassa osoitteessa Kanavatie 11.

Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan, että rokotuspisteellä annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Rokotettavaksi voi tulla oireettomana. Mukaan tarvitaan henkilötodistus, ajokortti tai Kela-kortti. Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.

Kaikki 60 vuotta täyttäneet voivat nyt ottaa neljännen koronarokotuksen. Sen saa, jos kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Koronatilanne on pysynyt Päijät-Soten alueella rauhallisena. Koronan takia sairaalahoidossa olevien määrä on jatkanut laskuaan. Alueelle on tapahtunut yksi uusi koronaan liittyvä kuolema. Kaikkiaan koronavirukseen on tähän mennessä menehtynyt Päijät-Soten alueella 167 henkeä.