Aurinkolinna vaihtoi omistajaa

Nastolan Aurinkolinnan parantolarakennus on saanut uudet omistajat. Kulttuurihistoriallisesti arvokas, mutta mittavaa saneerausta kaipaava kiinteistö päätyi ulosottoviraston myynnissä orimattilalais-leppävirtalaiselle yrittäjäryhmälle.

Ostajina ovat orimattilalaiset Codexo Oy, JM-Puutyöt Oy ja Mustahevonen Oy sekä leppävirtalainen Hartman Fortress Oy, jotka maksoivat Aurinkolinnasta 40 000 euroa. Myyjänä on pakkohuutokauppaa hakenut Ålandsbanken.

Kirkonkylässä sijaitseva Aurinkolinna on entinen tuberkuloosiparantola, joka toimi myös kehitysvammaisten hoitokotina ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena.

Yksityiseen omistukseen hoitokoti siirtyi 1990-luvun lopulla, mistä lähtien talolle on etsitty uutta käyttöä. Vuonna 2005 Aurinkolinna päätyi puolen miljoonan kaupassa helsinkiläiselle yksityishenkilölle, jonka tavoitteena oli saneerata hoitokoti asuintaloksi. Urakkaa sävyttivät lukuisat vaikeudet, ja työt jäivät pahasti kesken.

Ålandsbanken kärsi Aurinkolinnan saneeraushankkeessa isot tappion, sillä kiinteistö oli panttina parin miljoonan euron veloille.

Aurinkolinnan kunnostuksen on arvioitu uppoavan vielä useita miljoonia euroja. Rakennus on kärsinyt muun muassa kosteusvauroista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.