Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Saammeko esitellä: Miisa-Raipe, Roosa-Raipe ja Alisa-Raipe!

Parissa päivässä Miisa, Roosa ja Alisa Pötsönen, 2,5 vuotta, ovat Sanna-Raipe-imitaatiokuvallaan saaneet yli 27000 Facebook-tykkäystä. Voi olla, että nastolalaiset Pötsösen sisarukset ovat Suomen ainoat Sanna-Raipe-kolmoset, sillä kolmosia syntyy vajaat parikymmentä vuosittain.

Ihastuttavat Sanna-Raipe-hahmot saivat alkunsa kun tyttöjen otsatukat venähtivät niin, että ne olisi ollut jo aika leikata. Tyttöjen äiti Anu Rantaniemi päättikin antaa otsisten kasvaa niin pitkiksi, ettei niitä tarvitsisi jatkuvasti leikata, vaan ne voisi laittaa pinnillä sivuun. Pinnit eivät kuitenkaan tahdo pysyä vauhtikolmosten menossa mukana, joten kotona vilistää nyt kolme Sanna-Raipea.

- Jos huudan Miisa-Raipea, Roosa-Raipea tai Alisa-Raipea, niin tytöt tottelevat kuin omaa nimeään. Kun heitä pyytää poseeraamaan Sanna-Raipena, tukka alkaa heilua ja kädet menevät asentoon, Anu Rantaniemi nauraa.

Kotiväen huvittuneisuus on saanut tytöt kiinnostumaan esikuvastaan Putous-sketsihahmokisassa, ja nyt he ottavat tuntumaa hahmoonsa televisiota katsomalla.

Äiti kertoo, että tytöt menevät Sanna-Raipe-riviin aina siinä järjestyksessä kuin ovat syntyneetkin: ensin Miisa, sitten Roosa ja perään Alisa.

- Tämä pätee tilanteessa kuin tilanteessa. Heillä on sama järjestys myös rattaissa istuessaan.

Tytöt eivät ole Sanna-Raipen tavoin Ilves-faneja, mutta melkein kiekkotyttöjä kuitenkin.

- Tyttöjen pappa ja minun veljeni pelaavat paikallisessa Naskissa, ja käymme Nastolan Pajulahdessa kannattamassa kotikylän joukkuetta. Tytöillä on myös joululahjaksi saadut omat lätkämailat. Harmittaa, ettei meillä ole Naski-huiveja, ne olisivat kruunanneet kuvan!

Vaikka Sanna-Raipe-kolmoset ovat villinneet Facebookissa, parhaan imitaation paikkaa hallitsee edelleen Rantaniemi-Pötsönen-perheen Munamies-kolmoset.

- On se aika hauskan näköistä, kun he menevät kyykyssä peräkanaa, kippaavat nurin ja toteavat, että "Muna meni rikki!".

Roosan spesiaali on lisäksi Karim Z. Yskowicz.

- Hän matkii Karimia elehtimällä ja hokemalla "Uu, ihanaa!".

Matkijoina kolmoset ovat vertaansa vailla - he kun tuntuvat kotiväen mukaan imitoivan mitä tahansa. Kun kuusivuotias isoveli kuuntelee Robinia, Miisa, Roosa ja Alisa laulavat mukana.

- Onneksi Munamiehen Pomppufiilis-biisi on jo mennyt ohi, se rupesi riittämään, Rantaniemi nauraa.

Anu Rantaniemi ei olisi ikinä uskonut, millainen ilmiö kolmosten kuvasta Facebookissa syntyy.

- Minusta se oli hauska kuva, joten laitoin sen Facebookiin. Kohta tykkääjiä oli pari sataa, puolen tunnin päästä tuhat, ja nyt yli 27000 tuhatta. Aika hurjaa.