Hoivayhtiö Attendo puolustaa vanhustenhoitoaan – tulos laski ja osake syöksyy

Attendon osake syöksyi Tukholman pörssissä tänään heti kaupankäynnin avauduttua. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN

STT

Hoiva-alan ketju Attendo puolustelee toimintaansa hoivakohun keskellä. Yhtiö kutsuu tänään julkaistussa tilinpäätöstiedotteessa hoitoaan Suomessa hyväksi ja arvostetuksi.

Attendon osake syöksyi Tukholman pörssissä heti kaupankäynnin avauduttua tänään ja oli aamupäivällä noin 14 prosenttia miinuksella.

Pohjoismaissa toimiva Attendo kertoo tilinpäätöstiedotteessaan, että sitä on historiallisesti katsottuna kritisoitu vähemmän kuin hoitoalaa kokonaisuudessaan, jos ottaa huomioon Attendon koon.

– Attendo Finland tarjoaa hyvää ja arvostettua hoitoa ja toimimme Attendo-mallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa jatkuvaa sisäistä laadunvalvontaa joka ikisessä yksikössä, arvolähtöistä kulttuuria ja läpinäkyvää vastuuta kaikilla tasoilla, tiedotteessa sanotaan.

Yhden hoivakodin toiminta keskeytettiin, toisessa merkittäviä puutteita

Suomessa viime aikoina myllännyt kritiikki yksityistä vanhustenhoitoa kohtaan keskittyi ensin hoivayhtiö Esperi Careen, mutta sittemmin erilaisia ongelmia on nostettu esiin myös Attendosta. Esimerkiksi perjantaina Länsi-Suomen aluehallintovirasto keskeytti vain vajaan kuukauden ajan toimineen Attendo Pelimannin toiminnan Alavudella, kun sen tarkastuksessa oli ilmennyt puutteita.

Tiistaina puolestaan Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoi havainneensa Attendon Jalava-hoivakodissa Joroisissa merkittäviä puutteita niin henkilöstön kuin lääkehoidonkin toteutuksen suhteen. Aluehallintovirasto salli kuitenkin Jalavan toiminnan jatkua ainakin toistaiseksi, sillä Attendo esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä ja korjasi epäkohtia.

Yle kertoi eilen, että Varkauden kaupunki on tehnyt rikosilmoituksen hoivakoti Jalavasta. Tutkintapyynnössä on kyse siitä, ettei Jalavassa ole pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä.

Attendo mainitsee tiedotteessaan vain Alavuden tapauksen nimeltä.

– Otamme tämän tapauksen vakavasti ja asiaankuuluviin toimenpiteisiin on ryhdytty.

Yhtiö julkaisi tänään tilinpäätöksensä. Koko yhtiön loka-joulukuun liikevoitto ilman varauksia laski 158 miljoonaan kruunuun (noin 15 miljoonaan euroon), kun se vuotta aiemmin oli 188 miljoonaa kruunua (noin 18 miljoonaa euroa).

Koko viime vuoden liikevoitto ilman kertaeriä oli 844 miljoonaa kruunua, kun se toissa vuonna oli 890 miljoonaa kruunua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 2. Putulan kylässä kirjataivas on levittäytynyt navetanparvelle – kirjastossa lainat merkitään kortille eikä palautuksia valvota
 3. Lahden keskustan nopeusrajoituksia lasketaan – muutoksella halutaan kasvattaa turvallisuutta ja vähentää meluhaittoja
 4. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 5. Lahdessa kuvataan elokuvaa ekologisesti – näin se onnistuu
 6. Vanhojen henkilöllisyystodistusten käytöstä luovutaan OP:n konttoreissa
 7. Puu kaatui sähkölinjalle Lahden Renkomäessä – tie oli osittain poikki Johtokadulla
 8. Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 9. Enemmistö Asikkalan päättäjistä aikoo puoltaa Vääksyn Yhteiskoulu -hankintaa, josta päätetään tänään, mutta viime hetken soraäänet ovat äänekkäitä – kuntaa syytetään tietojen salailusta, ESS selvitti mistä on kyse
 10. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 11. Neljä uutta koronavirustartuntaa todettu vuorokauden aikana
 12. Tiesitkö, että Lahden taidemuseon kokoelma-aineistoja näkee nyt myös netistä? – Finnassa on julkaistu jo noin kolmesataa museon teosta
 13. Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut
 14. Dronen lennättäjä ei aio jäädä tähdenlennoksi – yritystoiminta ilmakuvauksen parissa kouli lahtelaisen Pyry Selinin, 14, eroon esiintymiskammosta
 15. Lahden konservatorion remontti laahaa jäljessä aikataulustaan – "Tärkeintä on, että tilat saadaan kuntoon ja työt tehdään huolella"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.