Varo lipunmyyntisivusto Viagogoa, neuvoo kuluttajaviranomainen

Monille on myös syntynyt käsitys, että Viagogo on tapahtumien virallinen lipunmyyjä, vaikka kyse on lippujen jälkimarkkinapaikasta. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Lipunmyyntisivusto Viagogon kanssa asioimista kannattaa harkita tarkkaan, sanoo kuluttaja-asiamies. Suomen kuluttajaviranomaisille on tullut kahden viime vuoden aikana noin 500 yhteydenottoa Viagogosta, ja sivuston toiminta on oikeuskäsittelyssä Sveitsissä.

Kuluttajien ilmoitusten mukaan sivustolla on ollut harhaanjohtavaa tietoa tapahtumalippujen määristä ja hinnoista. Monille on myös syntynyt käsitys, että Viagogo on tapahtumien virallinen lipunmyyjä. Kyse on kuitenkin lippujen jälkimarkkinapaikasta, jonka kautta kuka tahansa voi myydä ostamiaan lippuja eteenpäin.

Sivustolla saatetaan väittää, että tapahtuman liput ovat loppumassa, vaikka kyse on vain Viagogon kautta saatavilla olevista lipuista. Lisäksi sivustolla ei ilmoiteta selvästi arvonlisäverosta tai käsittely- ja varausmaksuista, minkä vuoksi maksukorteilta on veloitettu ilmoitettua suurempia hintoja. Lippuja myydään myös tapahtumiin, joita ei ole edes olemassa, kuluttaja-asiamies kertoo tiedotteessa.

Viagogo ei kerro esimerkiksi lippujen ostamiseen tai käyttämiseen liittyvistä rajoituksista. Jotkut tapahtumanjärjestäjät edellyttävät, että lipun käyttää sen alkuperäinen ostaja.

Asiakaspalvelu monen mutkan takana

Hankaluuksia on Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan aiheuttanut sekin, että kuluttajien on ollut vaikea saada yhteyttä Viagogon asiakaspalveluun. Kuluttaja-asiamies pyysi lokakuussa vuonna 2017 Viagogolta selvitystä kuluttajien ilmoittamista ongelmista.

Viagogon kotimaassa Sveitsissä yhtiötä vastaan on nostettu siviilikanne, jonka oikeuskäsittely on yhä kesken. Tuomioistuimen ratkaisu koskee kaikkia kieliversioita, joten Suomen kuluttaja-asiamies odottaa sveitsiläisten päätöstä ennen kuin ryhtyy jatkotoimenpiteisiin.

KKV neuvoo kuluttajia ilmoittamaan pankille, jos Viagogolta ostetusta lipusta on veloitettu pankki- tai luottokortilta tai tililtä ilmoitettua enemmän. Luottokortilla tehdystä ostoksesta voi kääntyä luotonantajan puoleen, jos yritys ei toimita ostosta, laskuttaa sen väärin tai ostoksessa on myyjän vastuulle kuuluva virhe.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 2. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 3. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 4. Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä parillekymmenelle syytetylle kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 5. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 6. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 7. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 8. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 9. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 10. Lukijalta: Perusterveydenhuoltoa kehitetään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä asiakkaiden tarpeista
 11. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 12. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 13. Pääkirjoitus: Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön voitava puuttua
 14. Marjaana Laholan Esalainen: Kolme vuotta sitten Lahteen haluttiin lihamukipatsas, mutta parempaa olisi mölkkymarkkinointi
 15. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.