Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Haminassa ja Kotkassa seikkaillut mursu menehtyi matkalla Korkeasaareen – heikkokuntoinen eläin ei kestänyt matkan rasitusta

Vielä illalla viranomaiset arvioivat, että mursu oli riittävän hyvässä kunnossa siirtoa ajatellen. Nukuttamisen ja kuljetuksen tiedettiin kuitenkin olevan riski suurelle merinisäkkäälle.

Haminassa ja Kotkassa seikkaillut mursu menehtyi matkallaan Korkeasaaren villieläinsairaalaan, kertoo Korkeasaaren Villieläinsairaala twiitissään.

Viranomaiset päättivät tiistai-iltana siirtää mursun hoidettavaksi villieläinsairaalaan, mutta viime päivien koettelemukset ja kuljetus olivat heikkokuntoiselle eläimelle liian raskaat ja se menehtyi matkalla, kerrotaan twiitissä.

Korkeasaaren eläintarha tiedotti tiistaina alkuillasta, että mursun kuntoa selvitetään. Paikalle saapuneet viranomaiset sekä Korkeasaaren eläinlääkäri pitivät tiistai-iltana epätodennäköisenä, että mursu selviäisi hengissä ja löytäisi tiensä ulos Itämerestä.

Vaikka mursu oli nälkiintynyt, sen arvioitiin olevan riittävän hyvässä kunnossa siirtoa ajatellen ja noin kymmenen aikaan illalla se lähti matkalle kohti Korkeasaarta, jossa oltiin valmiina ottamaan mursu hoidettavaksi.

– Nukuttaminen kuljetusta varten ja itse kuljetus ovat isolle merinisäkkäälle hyvin riskialttiita, todettiin Korkeasaaren nettisivuilla tiistai-iltana.

Eläinsuojelulain mukaan hädässä olevaa eläintä on autettava. Vaihtoehtoina olivat joko eläimen lopettaminen tai sen siirtäminen hoitoon.